Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Groen aan het water voor de kinderen van nu en later! De Groene Haven

Kindcentrum De Schutsluis heeft een prachtige locatie: in het pittoreske stadje Blokzijl aan het water, maar tegen deze idyllische achtergrond, steekt ons plein bleek af! De ruimte voor de kinderen wordt onvoldoende benut. Het is een vlak en stenen plein en het is niet uitdagend en erg klein. Wij willen van deze stenen vlakte een 'natuurlijk avonturenplein' maken. Dit past bij de kinderen die wij op school hebben en gezien de digitalisering in het onderwijs willen wij een groene tegenhanger creƫren d.m.v. onze Groene Haven. Wij willen van ons plein een avontuurlijke groene oase maken voor kinderen van 0-12 jaar, waar ze de gehele dag zichzelf kunnen vermaken. Wij de gehele dag geopend voor kinderen in de VSO, kinderopvang, peuteropvang, TSO, school en BSO. Zij verdienen een groene speelplek waar ze het leven kunnen ontdekken en kunnen leren. Ons onderwijs richt zich steeds meer naar buiten omdat wij weten dat bewegen (en het liefst in het groen) en leren hand in hand gaan. Wij willen een leerplek voor kinderen waarin risico's niet worden uitgesloten, maar waar we de kinderen met deze risico's kunnen leren omgaan. Kinderen die van De Schutsluis komen, moeten niet alleen terugkijken op een fijne tijd, maar op een geweldige ervaring die hun leven heeft vormgegeven. Vanuit onze Groene Haven, moeten de kinderenDownloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen
Laatst bewerkt op: 08-04-2018

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Het creëren van een avontuurlijke, groene speel- en leeromgeving voor kinderen van 0-12 jaar, waar kinderen bewust kunnen worden gemaakt van het belang van groen en het milieu. Wij willen bewegen, spelen, ontdekken en leren actief meer koppelen en hiervoor hebben we een uitdagende omgeving nodig. Kinderen horen spelend en ontdekkend op te groeien en in een steeds digitalere samenleving hebben zij het recht op een Groene Haven. Het doel is dus een Groene Haven waaruit bewuste kinderen uitvaren met verantwoordelijkheid voor elkaar en hun omgeving.

    Allereerst is er in het team besproken of wij wilden meedoen met de wedstrijd 'Groen, groener, groenst'. Hier is heel enthousiast op gereageerd. Ook de oudercommissie is gevraagd hoe zij tegenover dit idee stonden en ook zij waren erg enthousiast over dit idee. Met de hulp van de IVN zijn de ideeën van de kinderen geïnventariseerd en in maquettes uitgewerkt. Tegelijkertijd is er een ontwerpcommissie gevormd door ouders, directeur en de leerlingenraad (lln. uit groep 5-8). Zij hebben de ideeën gerubriceerd en nadat er een moodbord is gemaakt is de ontwerpcommissie bezig gegaan met het definitieve ontwerp. Er is contact gezocht met een bedrijf uit de buurt dat outdoor-activiteiten organiseert, om te vragen of zij wilden helpen bij de uitwerking van het idee. Er zijn nu zogenaamde voor- en nafoto's gemaakt, zodat de huidige en de wenselijke situatie in beeld kan worden gebracht. Het doel was dat de ideeën volledig door de kinderen zouden worden bedacht en dit is gelukt. We staan nu op het punt om het idee op deze website te plaatsen. We zijn trots op wat we met elkaar hebben bereikt!

Locatie Juliana van Stolbergstraat , 8356 ER, Steenwijkerland