Start initiatief

Mag iedereen genieten van bos en hei? Gratis naar de barg.

Media {{draggableItems.length}}

Lovers

Mag iedereen genieten van bos en hei?
Om toeristen naar de gemeente Hellendoorn te trekken en te behouden moet er een goede infra structuur zijn.Wie gaan ze bezoeken en hoe komen ze er.
1.Centrum Nijverdal per auto, fiets of per trein.
2.Paarse Poort per auto of fiets.
3.Avonturenpark per auto of fiets.
Deze attracties worden voorzien van parkeerplaatsen voor auto en fiets (beschut onder zonnepanelen) waar overgestapt kan worden op een ander transport middel. Elke parkeerplaats is voorzien van een fietsverhuur unit en een pendelbus aansluiting.
De bezoeker van de Paarse Poort kan bv. per auto komen en die daar dan gratis opladen.Ook heeft hij de mogelijkheid per trein Nijverdal te bereiken om dan via het centrum op een gratis elektrische zelf rijdende pendelbus stappen of een fiets te pakken.
De zelfde mogelijkheden zijn ook bij het Avonturenpark/Landalpark aanwezig. Hier kunnen de toeristen ook op de pendelbus stappen en via de Ravijn Fly-Over en de Paarse Poort het bruisende centrum van Nijverdal bezoeken.

Van deze zelf rijdende pendelbus(rijd elk kwartier)kunnen ook Nijverdallers gebruik maken, omdat deze via het verzorgingshuis de Hoge Es en de mooie heide gebieden,het Buitencentrum aandoet
Investeringen.
Omdat alle parkeerplaatsen voorzien zijn van zonnepanelen brengen die elke dag van het jaar geld op. Verder kunnen op het al jaren braakliggend industrieterrein Lochter 3 een groot aantal demontabele zonnepanelen geplaatst worden.
Totaal zo’n 15 hectare. Wordt toch een kavel verkocht dan verplicht zich de koper de panelen op het dak te plaatsen en wordt eventueel eigenaar of heeft vruchtgebruik. Ook worden zonnepanelen op de waterbergingen van het industrieterrein en voor de nieuwe A35 aangebracht, goed voor 6 hectare.
Aantal zonnepanelen.
Op de parkeerplaatsen 4 x 1000 = 4000 panelen en op Lochter 3 zo’n 56.000 panelen met een opbrengst van totaal 15.400.000 kWh.
Bij 60.000 panelen is de vermindering van de CO2 uitstoot ongeveer 9,2 kton.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 20-03-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Iedereen genieten van bos en hei . Ook per scootmobiel of te voet.

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 27-06-2019 14:21

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief