Start initiatief

Expositie Mien Ruys

Gedeputeerde Boerman, verantwoordelijk voor Mobiliteit, Water en Sociale Kwaliteit opent op 26 januari om 15.00 uur de Mien Ruys tentoonstelling in het provinciehuis te Zwolle.

Mien Ruys is ongetwijfeld de belangrijkste Nederlandse tuinarchitect van de 20e eeuw. Het verschijnen van haar biografie is voor het ABC Architectuurcentrum Haarlem aanleiding om een reizende expositie Mien Ruys te organiseren. Na Haarlem komt de tentoonstelling nu naar het provinciehuis in Zwolle. Daar waar Mien Ruys vijftig jaar geleden voor het provinciehuis een ontwerp heeft gemaakt voor een bloementuin.

Omdat de tuin aan groot onderhoud toe is, heeft het bureau Mien Ruys op verzoek van de provincie een totaal nieuw ontwerp gemaakt. Met deze nieuwe tuin geeft tuinarchitect Anet Scholma antwoord op de vraag hoe het gedachtegoed van Mien Ruys voortleeft en bijdraagt aan een aantrekkelijke leefomgeving. Het nieuwe ontwerp wordt gepresenteerd tijdens de opening van de expositie op vrijdag 26 januari. De tentoonstelling blijft tot en met 29 maart in het provinciehuis en is op werkdagen te bezichtigen tijdens kantooruren tussen 08.30 en 17.00 uur.

Locatie: In het provinciehuis te Zwolle, Luttenbergstraat 2
De tentoonstelling is toegankelijk voor iedereen.

https://www.overijssel.nl/contact-en-route/provinciehuis/tuininspiratie/Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Fysieke voorzieningen
Laatst bewerkt op: 25-01-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 11-12-2019 23:33

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief