Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis januari 2018 Trots op onze boeren

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Niemand minder dan koningin Máxima opende vorige week de Bio-beurs 2018 in de Zwolse IJsselhallen. De Bio-beurs is de nationale vakbeurs voor iedereen die werk maakt (of wil gaan maken) van duurzame, biologische voeding en landbouw. Op de beurs komt iedereen samen om te inspireren, delen en ontmoeten. Natuurlijk was ook provincie Overijssel van de partij.

Op tournee

Tijdens de Bio-beurs 2018 konden bezoekers kennismaken met de hoofdrolspelers uit de Overijsselse Agro & Foodsector. De provincie nam de bezoekers mee op tour langs Overijsselse ondernemers en organisaties die een voortrekkersrol vervullen op het gebied van natuurlijke veehouderij, korte ketens en gezond produceren.

Agro & Food in Overijssel

In de provincie Overijssel wordt maar liefst 70% van de grond onderhouden door de agrarische sector. De Agro & Food sector is van groot belang voor de regionale economie. De provincie vindt duurzame en veilige voedselproductie, een stevige concurrentiepositie, een mooi landschap en korte lijnen tussen producent en consument belangrijk. Dit komt allemaal samen in het uitvoeringsprogramma Agro & Food 2016-2019. Hierin bundelen we de kracht van ondernemers, kennisinstellingen en overheden en investeren we in innovatie.

OverHEERLIJK Overijssel

De Overijsselse boeren zijn een inspiratiebron voor andere ondernemers en daar zijn we trots op.
Daarom organiseerden wij de afgelopen twee jaar de actie OverHEERLIJK Overijssel, want de lekkerste producten koop je rechtstreeks bij de boer. In de zomers van 2016 en 2017 ging de provincie met diverse ondernemers de boer op om de duurzame productie van voeding in Overijssel onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Dit gaan we ook in 2018 doen. Overijsselse boeren zetten zichzelf op de kaart en enthousiasmeren de consument om hun producten rechtstreeks bij hen te halen. Tijdens de Bio–beurs 2018 werden de eerste ideeën hiervoor samen met boeren en ondernemers bedacht.Downloads

Milieu en duurzaamheid
Laatst bewerkt op: 23-01-2018