Start initiatief

Overijssel Onderneemt De aandachtpunten en de gouden tips: wat gaan we nu doen?

Onderdeel van:

Onderdeel van:

In de week van 10 tot en met 17 november organiseerde provincie Overijssel de week van de Overijsselse ondernemer. Centrale vraag: Overijssel is de meest ondernemersvriendelijke provincie van Nederland. Wat is uw gouden tip zodat wij het ook blijven? De arbeidsmarkt, een meedenkende overheid en nog beter bekendmaken wat provincie Overijssel te bieden heeft, blijken belangrijke aandachtspunten.

Ondernemers in Overijssel zijn de ruggengraat van de economie en dé banenmotor van de provincie. Hun activiteiten zijn van grote betekenis voor bijvoorbeeld de leefbaarheid in onze winkelcentra, de innovaties in de agrarische sector, de ontwikkelingen op het gebied van schone energie en circulaire economie, de opleidingen die de onderwijssector biedt, de welvaart en de banengroei. Tijdens de verschillende bijeenkomsten, via #overijsselonderneemt en de website www.jijenoverijssel.nl/ondernemen zijn tal van tips binnenkomen voor de ontwikkeling van een optimaal ondernemersklimaat.

Arbeidsmarkt

Diverse bedrijven geven aan dat zij moeite hebben om geschikt personeel aan te trekken. Met name aan goed opgeleid technisch personeel en vakmensen is een groot gebrek. Dit zet een rem om de toekomstige ontwikkelingen. Ondernemers geven aan dat samen optrekken en kennisdelen – met overheid en onderwijs – het beste werkt. Als goed voorbeeld noemen zij het nieuwe netwerk ‘de Pioniers, krachtclub voor ondernemend Overijssel’. Deze pioniers, allen afkomstig uit het bedrijfsleven, delen succesvolle voorbeelden van aantrekkelijk werkgeverschap en het werven van talenten.

Meedenkende overheid

Het gaat weer goed met de economie en dus groeien de bedrijven. Uitbreiding van het bedrijf gaat echter niet altijd gemakkelijk. Ondernemers ervaren dat de geldende regels en kaders hun flexibiliteit en snelheid van handelen beperken. Wat hierbij helpt, volgens de ondernemers, is een meedenkende overheid met begrip voor de situatie van de ondernemer. En wat zeker helpt is het op tijd betalen van rekeningen.

Ondernemersverenigingen

Ondernemers zijn vaak onbekend met hetgeen de provincie Overijssel hen te bieden heeft in de vorm van kennis, netwerk en ondersteuning. Hun oproep deze week is dat die die mogelijkheden breder gedeeld kunnen worden door bijvoorbeeld directer te communiceren naar de lokale ondernemersverenigingen. Nog een tip: de provinciale website meer inrichten vanuit de klant en minder vanuit het aanbod waardoor het voor ondernemers gemakkelijker is informatie te vinden.

Regelmatig ontmoeten

Ondernemers houden van korte lijnen met de contactpersonen van de provincie en gemeente, vinden het prettig als er snel gereageerd en men elkaar regelmatig ontmoet. Ook geven de ondernemers aan dat zij graag nauw betrokken willen worden bij de ontwikkeling van nieuw beleid en instrumenten waardoor het beter aansluit bij hun bedrijfssituatie.

Hoe verder

De tips die wij hebben ontvangen bieden zeer praktische handvatten om ons beleid en de communicatie daarover nog beter op de wensen van de ondernemers af te stemmen. Waar wij direct mee aan de slag gaan is onze website. Het nakomen en waar mogelijk inkorten van de betalingstermijnen heeft eveneens prioriteit. Hierover gaan wij ook in gesprek met de gemeenten. En wij gaan eerder en vaker het gesprek aan met de ondernemers.Downloads

Laatst bewerkt op: 20-11-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 17-08-2019 22:50

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief