Start initiatief

JIJ Magazine - editie november 2017 zp-scholingsvoucher; Investeren in jezelf

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Evelien Pruis, 35 jaar en eigenaar van KijkMedia, helpt als zelfstandige professional (zp’er) bedrijven met het in beeld brengen en vertellen van hun verhaal. Daarnaast maakt ze tv-programma’s voor regionale media. De techniek staat in haar branche niet stil. Wil Evelien als zp’er meekunnen, dan moet ook zij zich bijscholen. Evelien: “Hoe gaaf is het dan, dat je bij de provincie subsidie kunt krijgen om jezelf te ontwikkelen. Ook als je er alleen voor staat.”

Evelien: “KijkMedia heb ik in 2012 opgericht. Daarvoor werkte ik in de journalistiek, als programmamaker bij een productiebedrijf van de regionale omroep. Hier maakte ik programma’s voor regionale en landelijke televisie. In die hoedanigheid kreeg ik steeds meer taken naar mij toegeschoven. Ik deed vaker de gesprekken, handelde de offerte aanvragen af. Ik bleek breed inzetbaar. Op een gegeven moment dacht ik: dan kan ik ook voor mijzelf beginnen! En dat is inmiddels alweer vijf jaar geleden.”

Overal op snuffelstage

“Het leuke aan mijn werk is dat ik eigenlijk overal een soort snuffelstage doe. Ik krijg telkens een kijkje in een andere wereld. Fascinerend! Ik wil de kijker daar graag in meenemen. In mijn beelden probeer ik altijd het ‘waarom’ naar voren te halen. Niet alleen laten zien wat een bedrijf doet maar de drijfveer, de passie die er achter zit.”

Creatieve Coöperatie

“Mijn werkplek is nu in de Creatieve Coöperatie in Zwolle. Ik deel mijn kantoor met een illustrator. Het fijne aan de Coöperatie is dat je niet elke dag alleen zit. Dat je nog wel sparringpartners hebt. Als ik dat niet had, was het bestaan als zelfstandige voor mij wel erg eenzaam geweest.
 De Coöperatie biedt ook netwerkmogelijkheden en er ontstaan mooie projecten. Met een aantal zp’ers hebben we een intervisiegroep opgezet en, niet geheel onbelangrijk, een broodfonds. Zo kunnen we ook bij ziekte voor elkaar klaarstaan.”

Filmisch vertellen

“Als journalist was ik vooral op locatie aan het filmen. Je werkt wel met een script maar de beeldsuggesties zijn niet shot voor shot uitgewerkt. Die vormen zich op locatie. In mijn huidige werk houd ik mij veel bezig met storytelling voor bedrijven. Die producties wil ik graag een meer filmisch karakter geven. Je moet dan wel kennis hebben van verschillende technieken, je werkt van tevoren aan opbouwende shots en je werkt vaker met acteurs. Regie is daarbij heel belangrijk. Door de technische mogelijkheden van deze manier van filmen, denk ik nog meer betekenis in de beelden te kunnen leggen. Ik heb mij daarom aangemeld voor een verdiepende vakopleiding Regie in Amsterdam. De voucher van de provincie was het zetje in de rug om deze opleiding nu te gaan volgen. Ik geloof dat deze opleiding mij gaat helpen om van mijn bedrijf echt het bedrijf te maken dat
 ik voor ogen heb. Het is mijn missie om verhalen te vertellen die niemand kent, maar die wel gehoord en gezien moeten worden.”

Scholingsvoucher

Provincie Overijssel wil dat ook zp’ers de mogelijkheid hebben om een stevige positie
op de regionale arbeidsmarkt te behouden. Bijscholing voor de verbetering en verbreding van de beroepskwalificaties dragen daaraan bij. Omdat zp’ers hiervoor vaak minder middelen beschikbaar hebben, stelt de provincie zp-scholingsvouchers beschikbaar. Dus ben 
jij zp’er en wil je je net als Evelien blijven ontwikkelen? Kijk naar de mogelijkheden op www.overijssel.nl/zpscholingsvouchers.Downloads

Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 21-11-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 21-01-2020 3:0

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief