Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

N737, de innovatie route, klaar voor de toekomst

Duurzame en veilige mobiliteit vraagt om slimme wegen. Maar hoe gaan we dat met z’n allen doen? Innovatieve concepten vanuit het MKB kunnen helpen. Lees meer over de innovatiesessie.

Klaar voor de volgende stap?

Infra-innovatiemiddag

21 november

2de Infra-innovatiemiddag

13 december

Wie gaan er samenwerken?

21 dec 2017 9:15 u — 12 feb 2018 10:00 u

We gaan in gesprek met geselecteerde gegadigden

Dialoogfase april - okt. '18

Wie doet er mee aan de aanbesteding?

Inschrijving okt. - dec. '18

Opdrachtverlening voor groot onderhoud

Gunning dec. '18 - jan. '19

Droom in uitvoering: aan de slag!

2019

Initiatieven

Lovers

Wij hebben een ambitieuze droom. Een weg die niet in beton is gegoten. Een weg die zich kan aanpassen aan de toekomst want deze staat niet vast.

Wat wel vast staat is dat alles snel veranderd. Het klimaat, de manier waarop we tegen mobiliteit aankijken, hoe we ons vervoeren, de manier we omgaan met onze omgeving en de wijze waarop de technologie ons steeds meer gaat helpen en vervangen. Wat als we een weg hebben die hierop kan inspelen, zich kan aanpassen. En klaar is voor de toekomst. Dat is onze droom.

De selectie is begonnen!

Heb je al een team samengesteld dat gaat voor de maximale innovatie kansen voor de N737? De provincie heeft hoge ambities als het gaat om innovaties. Lees ons ambitiedocument en ga naar Negrometrix of voor de aanbestedingsdocumenten en doe mee met het beste team dat op een innovatieve wijze invulling kan geven aan de uitdagingen en problemen rond het groot onderhoud aan de N737.

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn op zoek naar goede innovaties die passen bij onze droom. Knappe koppen met een toepasbaar plan dat er klaar voor is om ingezet te worden. Ideeën zijn niet genoeg. Dromers die zijn geland en in de startblokken staan om hun productconcept naar de markt te brengen. Download meer informatie

Het project

Ons project is het verbeteren van de route van de A1 bij Hengelo naar het voormalige vliegbasis Twente en het groot onderhoud van de provinciale weg N737 van Deurningen tot Enschede. De weg ligt op een plek die bruist van innovatie en techniek. Techbase Twente en het Kennispark Twente zijn proeftuinen voor nieuwe innovaties. Hoe mooi is het om een weg te hebben waar deze innovaties tot werkelijkheid komen. Een provinciale weg als broedplaats voor innovaties.

We zijn op zoek naar innovaties

We zoeken innovaties die aansluiten bij onze doelen. Dat kan zijn op het gebied van verlichting, monitoring van de weg, sensoren en slimme VR. We willen graag een weg die langer meegaat. Hierdoor besparen we op onderhoud en verbeteren we de duurzaamheid. Daarnaast willen we een slimme weg die ongevallen voorkomt en waar veiligheid voorop staat. En als laatste vinden we het belangrijk dat weggebruikers straks over een betrouwbare weg soepel van A naar B kunnen. We zoeken ook een oplossing voor het slim omgaan met de beperkte ruimte door bijvoorbeeld weg en water te combineren.

Wat hebben we te bieden?

Wij willen jou helpen ons te helpen. Want we hebben een geweldig aanbod liggen. We gebruiken het groot onderhoud en optimalisatie aan de N737 als motor voor innovaties en willen hiermee de regionale economie en werkgelegenheid stimuleren. Wij worden de eerste klant die jouw innovatieve product afneemt. Zo maken we samen Twente klaar voor morgen.

Volg ons ook op LinkedIn!Downloads

Milieu en duurzaamheid Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie