Start initiatief

Huis aan huis november 2017 Stadsbeweging Overijssel: Aan de slag in je stad of dorp

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Van een kattencafé tot een Havenfestival en van een Gelukspas tot een nieuwe straataanblik. Inwoners en ondernemers hebben vaak vernieuwende ideeën om hun stad nog leuker te maken. Onder de noemer de Stadsbeweging komen die ideeën tot wasdom en steken enthousiaste Overijsselaars tijd en energie in hun eigen stad.

Er ontstaan steeds meer goede initiatieven om steden bruisend te maken, verpauperde terreinen een nieuwe bestemming te geven en leegstand tegen te gaan. Zo ook in de Nieuwstraat in het centrum van Deventer. Ondernemer Sjoukje Bouwman heeft er een winkel. Het plein voor het oude postkantoor vlakbij haar winkel, was haar een doorn in het oog. “Dit plein ziet er onverzorgd uit, er staat een aantal boombakken schots en scheef, overal staan fietsen tegenaan en er ligt troep. Dat geeft een rare, onverzorgde aanblik. Wij vinden dat het beter kan!”

Ontwerpschetsen

Sjoukje deed haar idee uit de doeken tijdens een stadscafé. Samen met de ondernemersvereniging van haar straat presenteerde ze een idee, maar om het plein te verfraaien. Ze wonnen niet de prijs voor het beste idee, maar mochten een aantal ontwerpschetsen laten maken, om hun plannen verder vorm te geven. “Alles kwam bij elkaar. De gemeente had plannen om naast het plein van het postkantoor fietsenplekken te realiseren en de bewoners van het oude postkantoor wilden graag een mooi groen plein. Doordat wij al een aantal ontwerpen hadden voor dit deel van de straat en onze plannen al zover uitgewerkt waren, waarvoor dank aan Doesjka Majdandzic en Frans Holleman, wilde de provincie ook investeren. Superfijn!”

Deel je idee online

Heb jij een idee voor een leegstaand pand, een straat, plein of groenstrook? Of over hoe je je stad of dorp kunt verbeteren? Breng jouw idee onder de aandacht via www.stadsbeweging.nl of kom naar één van de Stadscafé’s (zie website). Wij helpen je verder op weg.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Zorg, burenhulp en veiligheid Kunst en Cultuur Evenementen Wonen
Laatst bewerkt op: 14-11-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 15-09-2019 17:56

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief