Start initiatief

Overijssel Onderneemt Coulisse zet vol in op groen

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De MKB-tour met gedeputeerde Eddy van Hijum was te gast in Enter bij Coulisse, wereldspeler in zonwering en raambekleding. Dit bedrijf zet vol in op groene productie. Niet alleen wordt zonwering gemaakt die woningen en bedrijven sowieso al energie bespaart door de isolerende werking, de vernieuwing gaat veel verder.

Voor een geïmponeerd gezelschap lieten eigenaren Maurice en Christiaan Roetgering de nieuwste ontwikkelingen zien. Stof voor rolgordijnen die gemaakt wordt uit gerecyclede pet-flessen bijvoorbeeld, waarmee Coulisse hoopt 65 miljoen pet-flessen nuttig te kunnen hergebruiken. Hout voor de jaloeziën is straks ook FSC-gecertificeerd verkijgbaar en er zijn nieuwe productiemethoden bedacht waardoor er nog maar 3 procent afval is van tot jaloezie in plaats van de eerdere afvalberg van 70 procent.

De vindingen van Coulisse zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gebruikersvriendelijk. Zo is er een nieuw systeem voor gemotoriseerde rolgordijnen en zonwering waarvoor geen kabels meer te hoeven worden aangelegd. Een lithiumbatterij die in drie uur is opgeladen is goed voor een jaar lang bedieningsgemak. Met een simpel pull-systeem (één korte beweging is genoeg) kan het systeem ook zonder afstandsbediening gaan rollen. De grootste bouwmarktketen van Amerika koopt dit product uit Enter in, een enorme order. Natuurlijk kunnen de nieuwste snufjes ook vanaf iPad of smartphone worden bediend.

Omdat Coulisse wereldwijd levert, kan het bedrijf ook al het UV-licht van de hele wereld nabootsen. Veel wordt in China geproduceerd, maar Coulisse wil ook sociaal ondernemen en dus meer productie bij sociale werkvoorzieningen in ons land gaan neerleggen.Downloads

Energie Evenementen Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 10-11-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 21-10-2019 10:36

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief