Start initiatief

Overijssel Onderneemt MKB-tour Overijssel naar Wierden en Coulisse

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Op vrijdag 10 november komt de MKB-tour van Provincie Overijssel in de gemeente Wierden. Een bezoek aan Coulisse in Enter maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het doel van de MKB-tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; “Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB-tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.”

Programma 10 november

Het gezelschap start ’s morgens met ondernemersontbijt om 7.45 uur waarna om 10.00 uur een rondleiding volgt bij Coulisse. De deelnemers van het ondernemersontbijt kunnen hierbij aansluiten. Na de rondleiding gaat de provincie in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder burgemeester Henk Robben en wethouders Dianne Span en Nico Lansink Rotgerink. Het provinciaal economisch programma en de gemeentelijke economische visie zijn onderwerp van gesprek.

Coulisse

Coulisse is een familiebedrijf dat dit jaar 25 jaar bestaat. Eigenaren zijn de broers Christiaan en Maurice Roetgering. Sinds de oprichting in 1992 is de onderneming uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende toeleverancier van raambekleding voor zowel maatwerk als de doe-het-zelfmarkt. Het assortiment omvat alle mogelijke soorten raambekleding. Door de breedte van het assortiment sluit het aanbod zowel op het gebied van systemen als collecties aan bij de wereldwijd uiteenlopende smaken, stijlen en raamtypes.

Nieuwe systemen en collecties worden ontwikkeld in Dock 36. In deze creatieve werkplaats, vlakbij het hoofdkantoor, bevinden zich de Design Studio en het Tech Centre van Coulisse. Op loopafstand van het hoofdkantoor staat ook het warehouse van 11.000m2, van waaruit de producten dagelijks over de hele wereld worden verzonden.

MKB-vriendelijkste provincie

Het is van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. “Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven!” aldus Van Hijum.

Week van de Ondernemer

In de week van 10 tot en met 17 november organiseert Provincie Overijssel de Week van de Overijsselse Ondernemer. Centrale vraag: Overijssel is de meest ondernemersvriendelijke Provincie van Nederland. Hoe kunnen we dat ook blijven? De week start op 10 november met het ondernemersontbijt bij Coulisse in Enter, gemeente Wierden. Daar vindt aansluitend ook het MKB-bezoek van de provincie plaats. De week eindigt op 17 november, de Dag van de Landelijke Ondernemer, met een congres over circulaire economie in Hotel Lumen te Zwolle. #Overijsselonderneemt

Op 17 november staat het volgende bezoek in het kader van de MKB-tour gepland in de gemeente Rijssen/Holten.Downloads

Laatst bewerkt op: 09-11-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-09-2019 8:22

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief