Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

MKB Tour Losser - 3 november Vlinderkleppen uit Losser gaan over de hele wereld

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Je staat er niet bij stil, maar onder de meeste putdeksels op straat zitten ‘afsluiters’ ofwel ‘vlinderkleppen’ en ze komen uit Losser. Daar worden ze gemaakt, in de meest uiteenlopende soorten en maten en voor de verrassendste opdrachtgevers, bij de firma Wouter Witzel EuroValve B.V. Er zitten Losserse vlinderkleppen in de prestigieuze Burj Khalifa Tower in Dubai – met 828 meter de hoogste toren ter wereld. Maar ook in de grootste cruiseschepen die de wereldzeeën bevaren.

Daar moeten de waterleidingen en kleppen een flinke capaciteit hebben, want cruisegasten hebben de neiging om met zesduizend man tegelijk om dezelfde tijd onder de douche te stappen. Maar de Losserse producten worden ook gebruikt in vrijwel alle Europese brandweerwagens. In de scheepsbouw, op booreilanden, voor drinkwaterleidingen en in de petrochemische industrie over de hele wereld. Per jaar verlaten zo’n 130.000 vlinderkleppen –van klein naar reusachtig groot- het pand aan De Pol.

Wouter Witzel is van oorsprong een familiebedrijf en al vijftig jaar aan het uitdijen op De Pol in Losser. Met een omzet van rond 43 miljoen is het bedrijf nu onderdeel van het Deense AVK – dat driehonderd werknemers telt. Wouter Witzel is een internationale leider op de markt van vlinderkleppen en accessoires, die in leidingen worden gebruikt als afsluiters, regelkleppen en terugslagkleppen.

Firma Wouter Witzel EuroValve B.V.

Firma Wouter Witzel EuroValve B.V.

De MKB Tour werd in Losser op het gemeentehuis ontvangen door wethouder Joop Hassink, waarnemend burgemeester Jean Paul Gebben en medewerksters Manon Balk (werk) en Monique Hamer (accountmanager bedrijven). Zij werden geïnformeerd over het provinciale economische beleid en bevraagd over issues die spelen in de gemeente Losser en wat er nodig is om het bedrijfsleven zo optimaal mogelijk te kunnen laten functioneren.

Firma Wouter Witzel EuroValve B.V.

Firma Wouter Witzel EuroValve B.V.

Bij Wouter Witzel werd de MKB delegatie ontvangen door managing director Peter Heijink. Hij uitte een op dit moment in het bedrijfsleven veelgehoorde zorg: hoe komt ik aan goed personeel. ‘We leiden onze mensen intern op, maken gebruik van uitzendbureau InPerson en zijn op dit moment creatief door vaste mensen af en toe uit te lenen aan een ander bedrijf en vice versa. Dat werkt. Maar het is een feit, de aantrekkende economie geeft problemen op het personele vak.’

Firma Wouter Witzel EuroValve B.V.

Firma Wouter Witzel EuroValve B.V.Downloads

Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 06-11-2017