Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Artikelen

Lovers

De provincie Overijssel wil democratische waarden beschermen. En tegelijkertijd verandert de samenleving in een rap tempo. Daarom blijft het van belang dat het openbaar bestuur aangesloten blijft bij wat er leeft. Eigentijds bestuur is ook oog hebben voor nieuwe, meer participatieve vormen van bestuur. Overijssel trekt op met partijen uit de samenleving om te zoeken naar dialoog, het op touw zetten van bestuurlijke experimenten en het delen van ervaringen.

Overijssel ondersteunt daarom het opdoen van die ervaringen en het actief én breed delen van het geleerde. Meer informatie over dit programma, de experimenten en ervaringen van bestuurders en initiatiefnemers kunt u vinden op www.studioversbestuur.nl. We zijn daarnaast gestart met deze verhalenreeks.

In gesprekken met medeoverheden, ondernemers, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en inwoners wordt gedeeld wat er leeft, wat de thema’s van nu zijn en waar aandacht voor nodig is. Een zoektocht met als doel om bestuur en samenleving dichtbij elkaar te houden. In deze reeks verhalen aandacht voor pioniers en ervaringsdeskundigen op het gebied van democratie, participatie en goed bestuur.

De gesprekken geven mede input aan de activiteiten binnen onze kerntaak kwaliteit van het openbaar bestuur. In het overzicht, die je kunt vinden onder 'Downloads' onderaan deze pagina, zetten we op een rij welke accenten we daarin de komende periode leggen.

Kijk op de website en volg ons op Twitter!Downloads

Energie
Laatst bewerkt op: 08-02-2018