Start initiatief

Cultuurcongres Overijssel 2017 Deelsessies

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Na de lunch vinden er diverse parallelle deelsessies plaats in twee rondes: van 13.45 tot 14.30 uur en van 14.45 tot 15.30 uur. Bij het aanmelden kunt u uw voorkeur(en) doorgeven.

In de meeste gevallen worden de sessies/workshops tijdens de tweede ronde herhaald. In de gevallen waarbij de rondes (iets) anders worden ingevuld, wordt dit expliciet genoemd.

De deelsessies zijn:

  • Zakelijk stralen - Saskia Paulissen
  • Neuromarketing - Marketing Oost presents Wenda Linthorst
  • Ben ik in beeld - ronde 1: Martijn van Hese & ronde 2: Anita Janssen
  • Op expeditie - Rob Bults
  • Stadsdebat - ronde 1: Stedelijke regio's & ronde 2: De creatieve stad
  • Rondleiding sterrenwacht

NB: het congres heeft op 29 november het maximaal aantal deelnemers bereikt, aanmelden is niet langer mogelijk.

Saskia Paulissen

Saskia Paulissen


Saskia Paulissen is een ervaren en enthousiaste coach, (theater)trainer en spreker. Wat ze het liefste doet is mensen vermaken en ze tegelijkertijd een leerzame ervaring geven. Ze daagt haar publiek op een humoristische wijze uit om over zelf opgeworpen grenzen te kijken. Haar interactieve workshop gaat over hoe je het stralende middelpunt van je netwerk wordt. Hoe zorg je ervoor dat je op je allerbest zichtbaar bent in (zakelijke) gesprekken?

Wenda Linthorst-Kielstra

Wenda Linthorst-Kielstra


Wenda Linthorst-Kielstra (studie aan Nyenrode, eigen onderzoeksbureau Consumatics) is expert op het gebied van neuromarketing en psychologie. Ze gaat tijdens het Cultuurcongres dieper in op de presentatie die ze gaf tijdens het Toerisme en Vrijetijdscongres. Haar workshop start met een korte quiz, waarbij de deelnemers moeten inschatten hoe de consument reageert op geur, muziek en communicatie. Vervolgens wordt de vertaling gemaakt naar de eigen organisatie. Congresgangers mogen gerust een vraagstuk meenemen. De sessie zit vol praktische adviezen.

Martijn van Hese & Anita Janssen

Martijn van Hese & Anita Janssen


Martijn van Hese is een duizendpoot: videoproducent, presentator, theatermaker, docent en leider van de Partij voor Cultuur. In deze laatste ‘rol’ mengt zich op ludieke wijze in het publieke debat. Voor het Cultuurcongres maakt hij vooraf en tijdens de dag enkele vlogs. Tijdens deelsessie ‘Ben ik in beeld’ ronde I onthult hij de geheimen van een goede vlog en de manieren waarop je die vlog effectief verspreid. Hij verwerkt de sessie ook in zijn verslaglegging van het congres, dus de sessie dient direct een mooi dubbel doel!

Anita Janssen begon haar loopbaan als verslaggever, presentator en redacteur bij RTV Drenthe. Vervolgens werkte zij ruim tien jaar als itemregisseur bij verschillende publieke omroepen zoals AVRO, KRO en NCRV. Sinds 2003 maakt Janssen vanuit haar eigen bedrijf ABC communicatie & mediaproducties vele videoproducties. Tijdens ronde II van ‘Ben ik in beeld’ legt ze uit hoe je zelf professioneel filmpjes kunt maken met je smartphone. U hoort de vier geheimen van een viral video en hoort wat de basisingrediënten zijn van een goede vlog.

Rob Bults (midden)

Rob Bults (midden)


Even naar buiten? Dat kan! Rob Bults (o.a. verhalenverteller en zanger van Muppetstuff) maakt met een kleine groep een korte, verrassende wandeling door het naastgelegen bos. Rob is geboren in Hellendoorn en zal onder meer liedjes zingen van de cd Loern en Gluurn. Deze zijn deels geïnspireerd op de omgeving waar u 6 december bent.

Stadsdebat

Stadsdebat


Twee debatten over de toekomst van de stad met enkele kenners, waarbij de aanwezigen actief worden betrokken. Moderator: André van der Zee. Tijdens de eerste sessie staat de visie van de Raad van Cultuur op stedelijke regio's centraal. Hoe kijken Overijsselse steden hiernaar? En wat vindt u? In het tweede debat wordt de toekomst van de creatieve stad onder de loep genomen. Klopt het dat cultuur de identiteit van een stad kan bepalen? Enkele best practices uit Overijssel komen aan bod.

Rondleiding sterrenwacht

Rondleiding sterrenwacht


Onderdeel van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is een prachtige sterrenwacht met bijzondere ronde filmzaal en planetarium, gerund door vakkundige vrijwilligers. Maak van de gelegenheid gebruik om meer te zien en te horen over het heelal om ons heen. Hoe nietig zijn we eigenlijk?Downloads

Kunst en Cultuur
Laatst bewerkt op: 29-11-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 10-12-2019 16:25

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief