Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Ophaalbrug Ophaalbrug Binnengait/ Kattelaar

Onderdeel van:

Onderdeel van:

In de 18 e eeuw speelde het sociale en economische leven van Enter zich rondom schippersherberg Binnengait af. Zompen werden geladen en gelost. Vrachten overgeladen op karren. Borrels geschonken in de herberg en tol geheven op de ophaalbrug. Bij het Kattelaar werden vrachtbrieven verstrekt en recht gesproken. Kortom: een drukte van belang.

In 2014 is de oude langsritschuur bij Binnengait opgeknapt en opengesteld. De familie Langenhof gaat het oude erf van het Kattelaar zijn oude glorie en grachten terug geven en de Regge wordt opnieuw ingericht.

Wat zou het mooi zijn als hier tussen Binnengait en Kattelaar de ophaalbrug weer terug komt, de oude ligplaats voor de boten weer ingericht wordt met een aanlegsteiger voor b.v. kano`s en misschien wel een kleine zomp.

Wat zou het mooi zijn als hout dat vrij komt bij de inrichting van de Regge hergebruikt wordt bij één van de oudste havens langs de Regge.
Downloads

Kunst en Cultuur

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Cultuurhistorie herstellen en in beeld brengen.

    Langsritschuur Binnengait is al gerestaureerd

Commentaar lijst

Jan 27-03-2018 21:25

Jannie wat mooi, gefeliciteerd !

Commentaar lijst

Jan 27-03-2018 20:37

Een fantastisch idee en initiatief, dat heel goed daar in de omgeving past, omdat er nog oude gebouwen Cattelear en Binn'n `gait uit die tijd aanwezig zijn. Lijkt mij cultuur historisch gezien een mooie ontwikkeling. Succes