Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis oktober 2017 Meer gemak voor treinreizigers

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Treinreizigers in Overijssel hoeven straks niet meer in en uit te checken bij een overstap tussen verschillende regionale vervoerders.

Vanaf 10 december heeft de reiziger de keuze uit twee OV-chipkaartpalen: één voor de NS en één voor alle Overijsselse regionale treinen.
De provincie Overijssel is daarmee de eerste provincie waar reizigers gebruik kunnen maken van ‘single check-in check- out’ op alle regionale treinlijnen van Arriva en Keolis Nederland (Syntus). Ook het opstaptarief, bij een overstap tussen regionale treinen en bussen, vervalt. Dit geldt ook op de treintrajecten die doorlopen in Drenthe (Coevorden-Emmen) en Gelderland (Zutphen-Lochem).

Regionaal vervoer

Arriva en Keolis Nederland verzorgen in opdracht van de provincie Overijssel het treinvervoer voor de trajecten Zwolle- Emmen, Almelo-Hardenberg en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Vanaf 10 december komen daar de treintrajecten Zwolle- Kampen en Zwolle-Enschede bij.
“In Overijssel zouden we straks te maken krijgen met drie tot vier verschillende OV-chipkaartpalen. Dat maakt het er voor de reiziger niet makkelijker op. Met onze regionale vervoerders Arriva en Keolis Nederland hebben we een oplossing gevonden: één uniforme OV-chipkaartpaal. De nieuwe palen zijn sneller bij het in- en uitchecken en zijn technisch al geschikt voor nieuwe betaalmethoden in de toekomst“, zegt gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor openbaar vervoer in de provincie Overijssel.

Blauw netwerk

Om het regionale vervoer duidelijk zichtbaar en herkenbaar te maken voor de treinreizigers, krijgen de OV-chipkaartpoortjes, -palen en de treinen de blauwe provinciale OV-huisstijl. Het regionale vervoer krijgt de verzamelnaam Blauwnet. Kijk voor meer informatie op: www.overijssel.nl/blauwnet.Downloads

Energie Fysieke voorzieningen Mobiliteit en verkeersveiligheid
Laatst bewerkt op: 23-10-2017