Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis oktober 2017 De Groene Club

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Duurzame sportaccommodaties, daar valt winst te behalen. Want een duurzame club, is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de clubkas.

Daarom gaat de KNVB samen met de provincies Overijssel, Gelderland en Zuid-Holland sportverenigingen helpen om een Groene Club te worden.

De energierekening is één van de grootste kostenposten voor amateurverenigingen. Door te investeren in bijvoorbeeld LED-verlichting, isolatie en zonnepanelen kunnen clubs veel geld besparen. Het is niet alleen een investering in het milieu, maar ook een investering in een financieel gezonde club.

Gratis energiescan

Omdat de KNVB en de provincies begrijpen dat vrijwillige bestuurders niet altijd voldoende tijd hebben om zich hier uitgebreid in te verdiepen, bieden zij hulp aan. Een deskundige komt bij de vereniging een energiescan maken, om precies in kaart te brengen waar winst te behalen is. Vervolgens krijgt de club een persoonlijk adviesrapport en krijgen ze hulp bij het maken van een plan om de energiebesparende maatregelen daadwerkelijk te realiseren.
De Groene Club is een breed initiatief. Daarom zijn er afspraken gemaakt om deze aanpak ook uit te breiden naar tennis- en hockeyclubs en naar andere provincies. Het doel is om uiteindelijk tenminste 150 verenigingen in Overijssel te verduurzamen.

Meld je aan

Wil je meer informatie over De Groen Club, ben je benieuwd naar inspirerende praktijkverhalen of wil je met jouw vereniging mee doen? Kijk dan op www.degroeneclub.nl voor meer informatie en meld je aan!Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 23-10-2017