Start initiatief

Huis aan huis oktober 2017 Investeren in familiebedrijf

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Merle Scholte op Reimer staat als jonge vrouw haar mannetje in de bouwwereld. Twee jaar geleden nam ze met haar partner Lex Lansink het bouwbedrijf van haar ouders over. De provincie gaf haar een duwtje in de rug.

Merle had als kind niet de ambitie om het bedrijf over te nemen. “Ik heb bestuurskunde gestudeerd en Lex studeerde weg- en waterbouwkunde en heeft een bachelor in technische bedrijfskunde. Als kind vond ik het leuk om naast het bedrijf te wonen, maar pas als je volwassen wordt, krijg je ook oog voor de waarde van het bedrijf. Ik vind het bijzonder dat mijn vader Benno dit allemaal heeft opgebouwd. Toen hij het dertig jaar geleden overnam van zijn schoonvader, was het een heel klein aannemersbedrijf. Nu hebben we twintig man in dienst. We zijn gespecialiseerd in bijzondere nieuw- bouw- en restauratieprojecten, we gebruiken ambachtelijke technieken en oude materialen.”

Positieve reacties

“Natuurlijk was de overname spannend. Je wilt dingen op je eigen manier doen en tegelijkertijd wil je je ouders niet voor het hoofd stoten. Maar 2 kapiteins op 1 schip, dat werkt niet. Gelukkig pakt het goed uit. De samenwerking met mijn ouders gaat goed en het personeel is positief. Op dit moment werken we allemaal nog in het bedrijf. Mijn ouders dragen dingen makkelijk over en geven ons veel vertrouwen. Het is belangrijk om met elkaar te blijven praten en te overleggen.”

Duurzame investeringen

“De hulp van de provincie is welkom, want de crisis heeft er ook bij ons bedrijf ingehakt, grote investeringen zijn blijven liggen. Ik wil aanpassingen in het bedrijf die ervoor zorgen dat onze vaste lasten lager worden, zodat we minder kwetsbaar worden. Zo wil ik bijvoorbeeld een verwarmingssysteem voor onze werkplaats dat draait op het afvalhout. Dat bespaart stookkosten. Dankzij de hulp van de provincie kunnen we die investeringen eerder doen. Het is voor ons een steuntje in de rug.”

Regeling

Provincie Overijssel helpt jonge bedrijfsopvolgers om duurzame, toekomstbestendige investeringen te doen. Er zijn verschillen regelingen en opleidingstrajecten speciaal voor familiebedrijven.
Kijk voor alle informatie op: www.overijssel.nl/mkb.Downloads

Energie Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 23-10-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 15-12-2019 23:58

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief