Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

We maken een film waarin de verhalen van Herxen centraal staan. Een document waarin mensen zich herkennen, dat verbindt en binding met de plek bevordert. Daarnaast is er een website www.herxeninbeeld.nl, waarop foto´s en verhalen van mensen uit Herxen een plek krijgen.Downloads

Sociale ontmoeting en sport
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    ´Een film waar het hele buurtschap voor uit loopt om het te zien, omdat de mensen zelf verhalen hebben aangedragen, een rol spelen in de film of gewoon nieuwsgierig zijn naar de beelden´: dat is wat Plaatselijke Belang voor ogen heeft.

    De première heeft op 16 januari 2016 plaatsgevonden. De avond zelf en de herhaling op zondag hebben zo'n 350 mensen getrokken. De reacties waren erg positief en na de film is er lang geanimeerd doorgepraat!

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Het tweede, achterliggende, doel hierbij is dat mensen elkaar beter (hebben) leren kennen zowel door het proces om te komen tot de film, als de film zelf. Er ontstaat een document dat naast onderlinge verbinding ook de binding met de plek bevordert. In deze tijd waarin steeds meer gevraagd wordt van de zelfredzaamheid van mensen en de verwachtingen ten aanzien van naastenhulp groot zijn, is het belangrijk dat mensen elkaar kennen en bereid zijn elkaar te helpen. Wij denken dat een project als bovenstaande energie kan losmaken in een kern en positief kan bijdragen aan het ‘nieuwe’ noaberschap.