Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

MKB Tour Raalte - 12 oktober Nijhof Installatietechniek in Broekland

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het MKB bezoek aan Raalte concentreerde zich op het Duurzaamheid Inspiratie Centrum van Nijhof Installatietechniek in Broekland.

Nijhof is een familiebedrijf dat dit jaar 50 jaar bestaat. De tour ging van start met een presentatie door eigenaar/directeur Michel Marsman die samen met zijn echtgenote Angelique Nijhof leiding geeft aan dit bedrijf. O.a. kwam de krapte op de arbeidsmarkt aan bod, en werd stilgestaan bij de gevolgen van het nieuwe regeerakkoord voor de installatiebranche (bv: vanaf 2021 worden nieuwbouwwoningen niet meer op gas aangesloten).

De provincie ging daarna in gesprek met afgevaardigden van de gemeente, waaronder wethouder Jacques van Loevezijn.

Het provinciaal economisch programma en het gemeentelijk economisch werkatelier waren onderwerp van het gesprek.

Nijhof Installatietechniek in Broekland

Vervolgens gaven een drietal ondernemers uit Raalte een pitch. Jan Zijderveld van Bouwhuis-Enthoven eiproducten vertelde o.a. over de wereldwijde afzet van deze eiproducten en de hoge normen waaraan de toeleveranciers moeten voldoen. René Hegeman van Brasserie de Haenehof pitchte over evenementen in Salland. Zijn motto: Trots zijn op Raalte (en de regio), waar de meeste evenementen van Nederland plaatsvinden. Chris de Bont gaf een inkijkje in de organisatie van de Sallandse Wandel4daagse die dit jaar haar tweede lustrum viert en naar verwachting 4.000 deelnemers zal trekken.

Nijhof Installatietechniek in Broekland

Na de pitches volgde een boeiende rondleiding door gastbedrijf Nijhof. Het bedrijf speelt een voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid.
“Voor ons is duurzaamheid meer dan alleen het toepassen van energiebesparende technieken. Wij willen in de energiebehoefte van de huidige én toekomstige generatie voorzien. Deze ambitie geven wij vorm in ons Duurzaamheid Inspiratie Centrum waar de nieuwste en meest duurzame oplossingen op het gebied van installatietechniek te zien zijn. Ook investeren wij met Salland Tech Academy in vakkundig personeel om samen te kunnen blijven werken aan een duurzame toekomst en proberen wij bij VMBO-scholen in de regio het belang van een technische richting onder de aandacht te brengen”. Het Duurzaamheid Inspiratie Centrum werd vorig jaar geopend. In het centrum worden de nieuwste en meest duurzame oplossingen op het gebied van installatietechniek gepresenteerd.

Nijhof Installatietechniek in Broekland

Nijhof Installatietechniek in Broekland

Het MKB bezoek aan Raalte concentreerde zich op het Duurzaamheid Inspiratie Centrum van Nijhof Installatietechniek in Broekland. De provincie ging daar in gesprek met afgevaardigden van de gemeente, waaronder wethouder Jacques van Loevezijn.Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 15-11-2017