Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

MKB Tour Kampen - 15 september Kalverhouder J. de Ruiter en Liprovit

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De MKB Tour deed de gemeente Kampen aan. Er werd deze keer een bijzondere combinatie van bedrijven bezocht.

Met aan de ene kant in Kamperveen het kalveropfokbedrijf van Jo en Antje de Ruiter en aan de andere kant de toeleverancier van –o.a.- kalvervoeders Liprovit. De intensieve samenwerking tussen die twee zorgt voor meer welzijn en gezondheid onder de dieren.

Kalverhouder J. de Ruiter en Liprovit

DSC_3424.jpg

Jo de Ruiter verruilde twintig jaar geleden zijn varkens voor kalveren. De ‘witvlees-sector’ is veel specialistischer en bedient vooralsnog een niche markt in Nederland en daarbuiten. De kwaliteit van het kalfsvlees heeft alles te maken met het voedingspatroon en de juiste huisvesting van de dieren. ‘Een kalf moet glimmen’ zegt boer Jo daarover. Hij heeft zo’n tweeduizend kalveren rondlopen. Het op zuivel gebaseerde voer komt van Liprovit.

Bij dat bedrijf aan de Genuakade (bij ze Zuiderzeehaven) werd het gezelschap van de MKB tour opgevangen door directeur Jaap Fuite; nu de derde generatie uit een geslacht van molenaars en bakkers uit Genemuiden. Al vanaf 1906 zijn de Fuites actief op het gebied van specifieke veevoeders en inmiddels mogen ze zich hofleverancier noemen. Liprovit heeft een eigen veestapel ondergebracht bij veehouders, waardoor de resultaten gemonotord kunnen worden en de techniek voortdurend verbeterd. De uitkomst daarvan maakt Liprovit partner voor veel innovatieve bedrijven in de internationale agri-business.

Kalverhouder J. de Ruiter en Liprovit

DSC_3471.jpg

Het gesprek tussen gemeente en provincie én ondernemers ging tijdens de MKB tour over actuele onderwerpen voor Kampen. De ontwikkeling van de agrarische sector, de mogelijkheden voor en interactie met ondernemers, de ontwikkeling van de Zuiderzeehaven en een hot item: de bereikbaarheid.

Kalverhouder J. de Ruiter en Liprovit

DSC_3526.jpgDownloads

Milieu en duurzaamheid Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 21-09-2017