Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Groenste schoolplein van Overijssel Waarom deze actie?

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

De provincie organiseert voor de derde keer de Prijsvraag Groen, Groener, Groenst. Deze derde editie staat in het teken van vergroening van de schoolomgeving.

Dit jaar kunnen basisscholen in Overijssel meedingen naar de hoofdprijs ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’. Alle basisscholen in de provincie worden uitgedaagd om hun leerlingen een ontwerp te laten maken voor het groenste schoolplein, waarop ruimte is voor bijvoorbeeld natuurlijk spelen en natuureducatie, maar waar ook planten en dieren zich thuis voelen en dat ook buiten schooltijden een speel- en ontmoetingsfunctie voor de buurt kan vervullen.

Natuur in woonomgeving heel belangrijk

We vinden het belangrijk dat de inwoners ook op langere termijn in onze provincie kunnen blijven genieten van gezonde natuur, die voorziet in onze basisbehoeften, een aantrekkelijke leefomgeving en een goed vestigingsklimaat. Dat is de opgave waar wij als provincie, in samenwerking met partners en de samenleving, voor staan. Daarvoor hebben we met partners gewerkt aan een koersdocument Natuur voor Elkaar. Met de nieuwe koers zetten we een beweging in gang naar een provincie waar we weer volop samenleven met de natuur. De gezamenlijke partners willen beginnen met het vergroenen van steden en dorpen in relatie tot klimaatadaptatie en met het stimuleren van speelnatuur door de vergroening van schoolpleinen. De prijsvraag Groen, Groener, Groenst zal hieraan een mooie bijdrage leveren.Downloads

Energie Evenementen
Laatst bewerkt op: 07-09-2017