Start initiatief

Huis aan huis september 2017 Beleef de provincie

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De provincie Overijssel organiseert op 9 september voor de eerste keer het Provincie Festival. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heet iedereen van harte welkom.

De datum is niet toevallig gekozen. Op 9 september is het namelijk de internationale Dag van de Democratie. Ank Bijleveld: “Democratie is een groot goed, het is niet vanzelfsprekend. Tijdens het Provincie Festival willen wij iedereen kennis laten maken met de democratie in al haar facetten. Hoe kunt u invloed uitoefenen en uw stem laten horen, hoe worden besluiten genomen en wie zijn uw volksvertegenwoordigers? Tijdens het Provincie Festival geven we op al deze vragen antwoord.”

Inspraak is gemeengoed

“We vinden het belangrijk dat inwoners mee kunnen praten en denken over het beleid. Hoe kan bijvoorbeeld het openbaar vervoer anders geregeld worden in uw gemeente, hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen langer thuis kunnen wonen. We willen inwoners daar meer bij betrekken. Om goed een mening te kunnen vormen, moet u wel weten wat er speelt. Daarom laten we aan jong en oud zien wat wij als provincie Overijssel allemaal doen, bijvoorbeeld op het gebied van verkeer en vervoer, economie, natuur, kunst en cultuur.”

Wist u bijvoorbeeld dat de provincie

strooiwagens inzet bij gladheid? Dat we ieder jaar vele kilometers wegen en kanalen aanleggen en beheren? En dat we verantwoordelijk zijn voor de regionale bussen? Voorbeelden daarvan kunt u zien in het Wezenlandenpark, de ‘achtertuin’ van het provinciehuis.

Toptalent uit de provincie

Een festival is natuurlijk geen festival zonder muziek, vertier en lekker eten. Overijsselse muzikale talenten treden op. Denk bijvoorbeeld aan Jeangu Macrooy, de winnaar van de Popprijs Overijssel. Proef de heerlijke streekproducten van onze eigen Overijsselse boeren. We geven spectaculaire demonstraties en museum de Fundatie vertelt over kunstwerken in het provinciehuis. Zomaar een paar hoogtepunten uit het bomvolle programma. Tot ziens op 9 september!
Het volledige programma staat op: www.overijssel.nl/festival.



Downloads

Energie Fysieke voorzieningen Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 31-08-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 18-03-2019 20:23

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief