Hoogzomersalade met courgettelinten, frambozen en geitenkaas-crème

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Ingrediënten:
1 gele courgette
1/2 bakje frambozen (6 voor garnering, 6 voor dressing)
1 el koolzaadolie om te bakken
geitenkaascrème
150 gr zachte geitenkaas
2 el volle boerenyoghurt
20 takjes platte peterselie

dressing:
4 el koolzaadolie voor dressing
1/2 el grove mosterd
6 frambozen
1 el wijnazijn

garnering:
bloemblaadjes van salie
hart van kropsla

zout en peper

Bereidingswijze:
Schaaf de courgette in linten met de kaasschaaf.
Bak ze in de olie tot ze net zacht zijn.
Bestrooi met zout en peper.
Zet weg om af te koelen.

Klop azijn + mosterd voor de dressing.
Voeg de olie geleidelijk toe (blijf kloppen)
Prak de 6 frambozen er door.
Proef en maak op smaak met zout, peper en eventueel extra olie.

Roer de geitenkaas luchtig met de yoghurt. Roer de peterselie er door.

Opmaak:
Leg de kropsla aan 1 kant van het bord.
Drapeer de courgettelinten mooi op het bord.
Druppel de frambozendressing erover.
Maak van de geitenkaascrème met 2 koffielepels kleine quenelles. Leg die op de salade.
Sprenkel de bloemblaadjes erover.


Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid
Laatst bewerkt op: 08-08-2017

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-08-2017 22:42

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!