Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

zaterdag 24 maart wereldwijd tussen 20.30 uur - 21.30 uur Earth Hour Overijssel 2018

Media {{draggableItems.length}}

Initiatieven

Lovers

Zaterdag 24 maart 2018 is het Earth Hour. Overal in de wereld doen mensen een uur (van 20.30 - 21.30 uur) het licht uit.

Met een simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven, organisaties en overheden het signaal af dat zij zich zorgen maken over de toekomst van de onze planeet. Samen laten we zien dat we de aarde belangrijk vinden. Ook in Overijssel zetten we Earth Hour op de kaart.

Er is van alles te beleven in de gemeenten Zwolle, Olst-Wijhe, Enschede, Hellendoorn/Nijverdal, Deventer, Hengelo, Twenterand, Kampen en Hardenberg. Dineren in het donker, Earth Hour festivals, sport en spel in het donker, muziekoptredens, exposities, verhalenvertellers, een quiz, lichtjeswandelingen en nog veel meer. Kijk ook op de Facebookpagina's van deze initiatieven voor meer info. Je vindt ze door op Facebook te zoeken op 'Earth Hour' aangevuld met de desbetreffende plaatsnaam.

Waarom doen we dit?

Klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen voor de aarde. Door de verbranding van olie, kolen en gas neemt de hoeveelheid CO2 in de lucht toe. Hierdoor zal het weer extremer worden, stijgt de zeespiegel, zullen vaker oogsten mislukken en zal de Noordpool smelten. Delen van de wereld zullen praktisch onbewoonbaar worden.

Samen geven we de aarde door!

Ons klimaat heeft daadkracht toe. Gelukkig zijn er veel oplossingen, zoals zonne- en windenergie, aardwarmte en energiebesparing. Het begint bij onszelf. Elk steentje doet ertoe. Als we ons allemaal daarvan bewust zijn, geven we samen de aarde door! Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 16-03-2018