Start initiatief

JIJ Magazine juli 2017 Samenwerken voor talent

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Poppodia Hedon, Metropool, Burger- weeshuis en Atak slaan de handen ineen in het nieuwe bestuur van Poppunt Overijssel.

Door deze samenwerking zorgen de Overijsselse popzalen voor continuïteit van talentontwikkeling en een bloeiend popklimaat in Overijssel. Met als doel een gezonde popscene vol kansen, vernieuwing en de mogelijkheid om te excelleren op nationaal niveau.

Poppunt Overijssel ondersteunt regionaal talent, zet zich in voor cultuureducatie en organiseert eigen projecten zoals De IJssel Stroomt Over, de Popprijs Overijssel, Popsport, het Booster festival, het als livestream uitzenden van festivals en concerten, en showcases op Eurosonic Noorderslag Groningen.

Poppodium Hedon

Anne Riemersma, directeur van Hedon in Zwolle: “Samen brengen we Overijssels talent naar buiten en stimuleren hen, met begeleiding van ervaren professionals uit het werkveld. Elk podium doet dat natuurlijk in z’n eigen tempo en op z’n eigen manier, maar alle vier bieden we bands en aankomende artiesten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot artiesten die meedoen in de landelijke top. Er zijn volgens mij volop talentvolle muzikanten, zangers en zangeressen in de regio. We scouten regelmatig en ons Hedon productie- huis houdt audities. Dan letten we vooral op muzikaliteit, performance, professionaliteit en houding. Het talent dat uit deze sessies tevoorschijn komt, wordt intensief gecoacht door bijvoorbeeld Bertolf (singer/songwriter), Rico (van onder andere Opgezwolle), Seb Dokman (Paceshifters) en Judith van der Klip (violiste). Deze ‘Artists in Residence’ zijn de drijvende krachten achter het Hedon productiehuis en ondersteunen het schrijven, uitbrengen en vermarkten van nieuwe, eigen muziek. Volgens mij groeit het muziek-klimaat in Overijssel door de gezamenlijke inspanning van de poppodia. Er zijn steeds meer Overijsselse bands met landelijke relevantie. En daarom is het ook zo goed dat de provincie de rol als aanjager en verbinder pakt.”

Anne Riemersma

Anne Riemersma

Poppodium Metropool

“De samenwerking die wij in Overijssel hebben, staat goed bekend in Nederland.”, zegt Johan de Jong, directeur van Metropool in Hengelo, “De manier waarop wij hier samen, met één visie, van cultuureducatie naar talentontwikkeling gaan, werkt gewoon! De provincie is de aangewezen partij om die verbinding te stimuleren en samen met ons een structuur aan te brengen, waarbij juist ook het talent van buiten de grote steden tot z’n recht moet kunnen komen. Iemand uit Lattrop moet net zoveel kans op een goed podium en goede coaching hebben als iemand uit Deventer. We moeten willekeur en versplintering tegen gaan en Overijssels poptalent dezelfde kans op groei bieden. En dat doet elk podium anders. Metropool biedt niet alleen uitgebreide technische ondersteuning aan startende artiesten, maar wij hebben bijvoorbeeld ook een ijzersterke businessclub met enthousiaste ‘ambassadors’, bevlogen muziekliefhebbers die graag stimuleren. Samen zorgen we ervoor dat een aanzienlijk deel van de inkomsten uit het lidmaatschap direct
ten goede komt aan nieuwe kansen. Iedereen is er trots op om een artiest in het zadel te hebben geholpen. ‘Kijk, die is ooit hier begonnen!’ Er is zeker veel talent in deze regio. We zijn nu, als een soort vliegwiel, bezig met het oogsten van wat er al is. Tegelijk zaaien we voor een nog grotere Overijsselse talenten ‘poule’. Poppodia doen echt veel meer dan alleen het neerzetten van knallende concerten. We stimuleren innovatie en houden de boel levend!”

Johan de Jong

Johan de Jong

Stichting Poppunt

Omdat de vier poppodia een grote bijdrage leveren aan talentontwikkeling in de Overijsselse popsector, ontvangen zij hiervoor financiële ondersteuning van de provincie. Daarnaast heeft Stichting Poppunt voor 2017 een eenmalige subsidie gekregen om te investeren in de samenwerking tussen en met deze podia. De provincie is er trots op dat Overijssel als landelijk voorbeeld wordt genoemd en geroemd voor haar aandacht aan talentontwikkeling. www.poppuntoverijssel.nlDownloads

Energie Fysieke voorzieningen Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 03-07-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 24-08-2019 5:19

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief