Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

JIJ Magazine Editie juli 2017

Lovers

Overijssel ziet kansen

Leegstaande boerderijen, voorzieningen die verdwijnen, jongeren die vertrekken van het platteland en ondernemingen die een tekort aan technisch geschoold personeel vrezen. Klinkt als een doemscenario maar in Overijssel denken we liever in kansen dan in problemen.

Zo maak je in dit magazine kennis met de winnaar van het project Buitenkansen. Wie heeft het beste idee voor een leegstaande boerderij in Stegeren en mag dat de komende twee jaar gaan uitwerken? Met een creatief plan en een heleboel enthousiastme kom je een eind. Dit is ook het principe van het nieuwe Europese subsidieprogramma Leader. Dit programma ondersteunt creatieve ideeën en projecten van inwoners, die een bijdrage leveren aan een aantrekkelijk platteland.

Daarnaast gaan Overijsselse techniekdocenten zelf op stage. Een mooie kans om kennis te maken met de nieuwste technische ontwikkelingen en zo de lesstof beter aan te laten sluiten op de praktijk. Dit is nodig want de vraag naar goed opgeleid technisch personeel neemt toe. Techniek is ook de toekomst van het pas heropende Twente Airport. Een bijzondere plek waar vliegen, techniek, ontwikkelingen, testen en innovatie samenkomen.

Heb je een vraag over één van de onderwerpen, een leuk idee voor een artikel of wil je zelf graag een bijdrage leveren? Pak die kans en schrijf of mail naar de redactie en wie weet zie je jouw idee of inzending in de volgende aflevering terug.

Voorwoord door Annemarie EijsvogelsDownloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Zorg, burenhulp en veiligheid Kunst en Cultuur Evenementen Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie Werk en opleiding Wonen
Laatst bewerkt op: 03-07-2017

Commentaar lijst

Johan 03-08-2017 18:48

Het mailadres moet eenvoudiger werken. Bijvoorbeeld om het kruiswoordraadsel in te sturen

Commentaar lijst

Johan 03-08-2017 18:42

Doorontwikkelen