Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis juni 2017 OverHEERLIJK Overijssel

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Ga deze zomer de boer op en breng een bezoek aan de leukste boeren en tuinders van Overijssel. Onder het motto OverHEERLIJK openen deze enthousiaste ondernemers hun deuren, om je kennis te laten maken met hun bedrijf en hun mooie producten.

Provincie Overijssel heeft fietsroutes uitgezet in Salland, Twente, het Vechtdal en Zwolle en een wandelroute in Raalte. Deze routes leiden je langs boerenbedrijven waar je kunt kijken, proeven én koken.

Agro & Food

OverHEERLIJK wordt door de provincie georganiseerd om iedereen te laten zien hoe boeren werken aan een duurzame en veilige voedselproductie en hoeveel vakmanschap zij hebben. De provincie ondersteunt dit met haar Agro & Food programma.

Kookwedstrijd Soep en sla

Van half juli tot eind augustus is de wedstrijd Soep en sla. Provincie Overijssel organiseert zes kookworkshops waarin deelnemers salade en soep maken met Overijsselse streekproducten. De inwoners die het lekkerste soep of saladerecept verzinnen, worden uitgenodigd voor de grote finale kookwedstrijd op zaterdag 9 september tijdens het Provincie Festival in Zwolle.

De kookworkshops zijn op 19 juli in Deventer, 25 juli in IJsselmuiden, 26 juli in Oldemarkt*, 7 augustus in Lattrop-Breklenkamp, 16 augustus in De Krim en 23 augustus in Raalte.

* LET OP de workshop in Oldemarkt is verplaatst naar 26 juli.

Kijk voor meer informatie over de workshops, de routes en deze actie op www.jijenoverijssel.nl/overheerlijk.
Volgende week verschijnt het magazine Jij & Overijssel. In deze nieuwste editie maak je alvast kennis met vier boeren die je deze zomer kunt bezoeken.Downloads

Natuur Sociale ontmoeting en sport Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 29-06-2017