Start initiatief

Huis aan huis juni 2017 Triathlon Holten

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Wat ooit begon als een klein evenement in het plaatselijke zwembad, is inmiddels uitgegroeid tot een beeldbepalend topsportevenement van wereldformaat. Komend weekend vindt voor de 33ste keer de Triathlon in Holten plaats.

Voorzitter Martin Pieters vertelt enthousiast over dit evenement: “Sporters uit de top tien van de wereld verschijnen dit weekend bij ons aan de start. Dat is toch fantastisch! En dat allemaal gewoon in Holten, een plaats met negenduizend inwoners.”

Op de kaart

Ook provincie Overijssel ziet de waarde van dit sportieve evenement. De Triathlon zet, vanwege de internationale uitstraling, het grote media bereik en het kwalitatief hoge niveau, Overijssel op de kaart als aantrekkelijke provincie. Daarom kreeg de Holtense Triathlon, samen met 16 andere cultuur- en sportevenementen, de status ‘beeldbepalend’. De organisatoren van deze evenementen ontvangen een financiële ondersteuning van de provincie.

Samenwerking topsport

“We werken samen met de andere beeldbepalende topsportevenementen in Twente, zoals de FBK Games in Hengelo, de Marathon van Enschede en de paardensportevenementen Militairy Boekelo en CSI Twente. We wisselen onderling kennis uit en leren van elkaar.”

Voor ieder wat wils

Ondertussen zijn de voorbereidingen in Holten in volle gang. De Triathlon is niet alleen een sportief evenement voor professionele sporters. “Amateurs kunnen ook meedoen, al moeten ze er op tijd bij zijn, want de startbewijzen worden verloot omdat er meer animo is dan dat er plaatsen zijn. En dat is uniek voor een Triathlon!”

En natuurlijk is er ook voor enthousiaste supporters en nieuwsgierige bezoekers genoeg te beleven. “Het randprogramma biedt voor ieder wat wils. Van een sportmarkt, tot een kinderplein. Er treden dweilorkesten op en op zaterdagavond sluiten we af met de ‘after race party’. Kortom het belooft één groot sportief feest te worden dit weekend in Holten.”

Meer informatie

Benieuwd naar de andere evenementen in Overijssel? Kijk op www.overijssel.nl/evenementen.Downloads

Sociale ontmoeting en sport Evenementen
Laatst bewerkt op: 29-06-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 19-07-2019 0:11

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief