Start initiatief

EK Vrouwen 2017 Speelstad Deventer in de ban van het EK Vrouwen 2017

Media {{draggableItems.length}}

Lovers

Het belooft een sportieve zomer te worden in Deventer. Deventer is een van de zeven speelsteden van het EK Voetbal voor Vrouwen 2017.

In de Adelaarshorst worden poulewedstrijden gespeeld op 18 (Oostenrijk - Zwitserland), 21 (Zweden - Rusland) , 24 (Noorwegen - Denemarken) en 27 juli (Schotland - Spanje) en een kwartfinale op 30 juli (1e poule D - 2e poule C).

Speelstad Deventer in de ban van het EK Vrouwen 2017

Citydressing deventer 3x2 Russia.jpg

Dat het EK leeft, is nu al duidelijk. Zo schonken 20 Deventer bedrijven samen € 50.000,- voor EK-tickets aan de campagne “Elk kind naar het EK”. Daarmee zijn 8.000 kaartjes gekocht voor de vier poulewedstrijden. Elke klas, school, sportclub of maatschappelijke instelling in de stad kon zich melden voor gratis kaarten. En ze zijn bijna allemaal al op. Ook de losse verkoop gaat goed. Voor de wedstrijden zijn nu al meer kaartjes verkocht dan het aantal dat de KNVB wilde verkopen.

Swinging Brink
Op de wedstrijddagen is op de Brink een feestelijke fanzone ingericht. Centraal staan de 2 pole soccer veldjes van 10 x 10 meter. Daarom heen zijn diverse voetbalactiviteiten, een TV-scherm, een ticket point en eet- en drinkplekken. Op drie wedstrijddagen zetten horecaondernemers op de Brink ook een spectaculair programma neer. Naast bijvoorbeeld de hilarische levend tafelvoetbal competitie, zorgen zij ook voor een swingend muziekprogramma.

Mamma Mia
Op 21 juli kunnen we allemaal los op de evergreens tijdens het optreden van de spetterende ABBA-coverband op het podium voor de Waag. Op 27 juli staat de Simple Minds-coverband (met muzikanten van Moke en Van Dik Hout) op het podium voor De Waag gevolgd door Flamenco-gitaristen op de terrassen. Het optreden van het enorm swingende New Cool Collective is op 30 juli het sluitstuk van de EK-festiviteiten op de Brink.

Versiering
Geen EK zonder versiering. Bij de bebouwde kom staat het al aangegeven: Deventer Speelstad EK Vrouwen 2017. In en om de stad hangen grote spandoeken en staan EK-borden. Winkeliers zijn bezig met de versiering van hun winkels en etalages en de bewoners van Voorstad-Oost verrassen binnenkort met de versiering van hun wijk. Vanaf 10 juli wordt de Brink onderhanden genomen.

Feest
Het EK Voetbal voor Vrouwen 2017 wordt een feest. De teams die in de Adelaarshorst spelen zijn aan elkaar gewaagd. Sfeer en spektakel verzekerd. Ook de aankleding van de stad en de activiteiten op de Brink zorgen op de speeldagen ongetwijfeld voor een gezellige drukte en een internationaal sfeertje. Wil jij er ook bij zijn? Kijk voor kaartjes op www.weuro2017.nl/tickets! Tot ziens in de Adelaarshorst en/of de Brink.Downloads

Sociale ontmoeting en sport Evenementen
Laatst bewerkt op: 26-06-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 12-11-2019 18:59

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief