Start initiatief

Berflo Naaiatelier


Aangesloten experts

Stichting BewonersBedrijf Berflo Es is 16 januari 2014 opgericht, en is een organisatie van, voor en door bewoners uit de wijk de Berflo Es in Hengelo, dat bekend staat als een aandachtswijk.
Stichting BewonersBedrijf Berflo Es verenigt, faciliteert en begeleidt bewonersinitiatieven, waarbij het de ideeën en wensen van bewoners uit de Berflo Es omzet in projecten met een verdienmodel, waardoor het minder afhankelijk is van subsidies en haar geldverstrekkers.

Tot 1 januari 2014 was er een naaiatelier in de wijk dat onderdeel uit maakte van de Buurt Sociale Activering. Een 20-tal enthousiaste bewoners leerde hierin onder professionele begeleiding de fijne kneepjes van het handwerkvak.
De gemeentelijke subsidie voor dit project werd stopgezet, maar
omdat het BewonersBedrijf het zo goed vindt passen bij de visies van de stichting: met elkaar, voor elkaar, door elkaar, duurzaam en betaalbaar, heeft het BewonersBedrijf het project als het ware geadopteerd en kan het een doorstart maken. Hiermee werd mede voorkomen dat de reeds betrokken bewoners in een sociaal isolement geraken.

Het BewonersBedrijf ziet in dit project ook kansen voor Bewoners, die door het opdoen van werkervaring en het aanbrengen van dagelijkse structuur, de afstand tot de arbeidsmarkt kunnen verkleinen.

Via allerlei kanalen heeft het BewonersBedrijf tweedehands huis-tuin-en-keuken naaimachines weten te bemachtigen, waarmee kleine herstelwerkzaamheden etc. verricht kunnen worden.

Na de doorstart kreeg het BewonersBedrijf meerdere productiegerichte aanvragen. Deze opdrachten zorgen voor stabiele inkomensstromen zodat het project gecontinueerd kan worden, zonder daarbij afhankelijk te zijn van subsidies.
Om aan deze vraag te kunnen voldoen en de ingezamelde oude kleding te kunnen vermaken tot nieuwe kledingstukken, zijn professionele naaimachines nodig en is professionele begeleiding noodzakelijk. Middels de verkregen subsidie vanuit de regeling Maatschappelijke initiatieven Overijssel 2014 kunnen we een deel van de benodigde middelen financieren.Downloads

Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 20-08-2019 7:13

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief