Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis Voor ondernemers met initiatief

Afkomstig uit:

Afkomstig uit:

Ben jij ondernemer en heb je een technische uitdaging of een innovatief idee? Neem contact op met één van de tien Overijsselse Open Innovatiecentra. Zij helpen je verder en samen kunnen jullie de Innovatievoucher, een subsi- die van provincie Overijssel, aanvragen.

Open innovatiecentra

In een open innovatiecentra werken ondernemers, overheden, onderwijs- en onderzoeksinstellingen samen aan de (door)ontwikkeling van kansrijke innovaties. Deze samenwerking zorgt voor werkgelegenheid en stimuleert de economie. Een win win situatie dus!

Innovatievoucher

Bij het (door)ontwikkelen van goede ideeen kan gebruik worden gemaakt van de Innovatievoucher.

Dit is een subsidie die het voor ondernemers aantrekkelijk maakt om te innoveren. Een ondernemer kan een voucher aanvragen voor het innovatiecentrum waar hij of zij mee samenwerkt.

OICAM

Een van de Overijsselse innovatiecentra is het Open Innovation Center Advanced Materials (OICAM) in Nijverdal. “Wij helpen MKB’ers met goede ideeen met onderzoek, analyse of met het bouwen van een prototype”, vertelt Martin Olde Weghuis van OICAM.

“In sommige gevallen maken we gebruik van de Innovatievoucher. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een inschuifbare aluminium elektrische scooter. Een interessant deur tot deur concept.

Je kunt op de scooter naar de trein, daar schuif je hem in elkaar, en dan rijd je op het station van bestemming weer verder.”

Groene mobiliteit

De ondernemer, die samen met OICAM,
een voucher heeft aangevraagd, is Wilfred Ligtenberg van Metal in Nijverdal. Wilfred: waren direct enthousiast over dit concept. ontwerp zit een beetje tussen een scooter en een fiets in. Wat ons aanspreekt is dat het een alternatieve en groene vorm van mobiliteit is. Niet alleen handig voor vervoer van deur tot deur, maar ook tijdens grote beurzen.”
Martin: “We hebben wel een aantal eisen aan het ontwerp gesteld. Zo moet de scooter han- dig te gebruiken zijn voor jong en oud, zonder acccu minder dan 15 kilo wegen en moest het een groen concept zijn. Samen zijn we aan het werk gegaan; het resultaat mag er zijn!

Testfase

“We zijn de prototypen nu aan het testen met verschillende doelgroepen”, vervolgt Martin. “Denk aan jongeren, ouderen en mensen die ‘m alleen voor het doen van boodschappen zouden gebruiken. De eerste reacties zijn erg positief.” Wilfred vult aan: “We willen nu met een ont- werpbureau aan de slag om het ontwerp te finetunen. Dan moet er een fabrikant gezocht worden en uiteindelijk moeten we de scooter nog succesvol op de markt brengen. Wij kunnen het nog zo mooi bouwen; het moeilijkste komt dus nog!”

Kijk voor meer informatie op www.overijssel.nl/innovatiecentraDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016