Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Meld je aan voor het Slotspektakel op 13 maart! Ruimte voor Ruimdenkers

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Een insectenboerderij, opblaasbare vergaderruimte, een natuurbegraafplaats? Tien jonge creatieve teams bedenken baanbrekende oplossingen voor leegstaande locaties in Overijssel. Vrijdag 13 maart is de Prijsuitreiking van de prijsvraag Ruimte voor Ruimdenkers waarvoor u zich gratis aan kunt melden!
Plannen voor o.a. een pop-up-waste-restaurant, een sport- en welness-oord, een duurzaam energie erf, maken kans op de hoofdprijs van €20.000,- (bekijk alle teams en hun ideeën). De jury (Bert Boerman, Ralph Keuning, Ellen Masselink, Maike van Stiphout, Guido de Vries) nomineert aan het eind van de ochtend twee teams. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar.

Het Slotspektakel belooft een middag vol energie, afwisseling en verwondering te worden! Een leegstaande hal van de oude Almelose fabriek van textielbedrijf Ten Cate vormt het passende decor van het event. De hal wordt omgetoverd tot parade-achtige expositieruimte met catwalk waar de tien teams van Ruimdenkers hun vernieuwende ideeën voor leegstandslocaties presenteren aan jury en publiek.

Wil je dit unieke event bijwonen? Meld je dan nu gratis aan via het online webformulier.

Waarom het initiatief Ruimte voor Ruimdenkers?

Leegstand is een actuele opgave in Overijssel. Panden staan of komen leeg, gebieden zijn inactief of worden onvoldoende benut en ook veel plannen voor nieuwe woonwijken of bedrijventerreinen worden (nog) niet uitgevoerd, waardoor die gebieden braak liggen. Provincie Overijssel geeft jonge ontwerpers en jonge ondernemers de ruimte om vernieuwende, maar ook haalbare plannen te ontwikkelen voor inactieve gebieden of leegstaande panden. Op die manier wil de provincie de leegstandsopgave op de kaart zetten, jonge starters op de arbeidsmarkt onder de aandacht brengen bij potentiële werkgevers en braakliggend terrein een impuls geven.

Prijs: De winnaar krijgt €20.000,- om het plan verder te brengen.

Meer informatie vind je op www.ruimtevoorruimdenkers.nlDownloads

Webcasts Nieuw Energie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Commentaar lijst

Arjan 18-12-2014 11:28

Geweldig leuk om het zo live te volgen. Wat een creativiteit!

Commentaar lijst

Vera 18-12-2014 10:49

team buzzz!!

Commentaar lijst

Francisco 20-11-2014 23:15

Mooi initiatief! actuele opgaven én talenten ontdekken in 1