Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

26 november 2013 Gert Urhahn - 'The Spontaneous City'

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Op zoek naar het meest in het oog springende initiatief voor het verbeteren van de eigen leefomgeving! Welk initiatief verdient volgens jou een prijs?

Anders Groeien, The Spontaneous City

Het Zwols Architectuur Podium (ZAP) houdt in samenwerking met het Stedelijk Museum Zwolle (SMZ) een reeks van lezingen over de toekomst van de stad. Daarin staat de beleving en waardering van de StadsK(r)ANS Zwolle centraal; het overgangsgebied tussen de oude historische binnenstad en de nieuwe(re) buitenring.

Gert Urhahn beet op dinsdag 26 november 2013 in het museum de spits af. De internationaal zeer ervaren stedenbouwkundig ontwerper is bijzonder geïnteresseerd in het verbeteren van de relatie tussen stedelingen en hun stad. Hij heeft gepubliceerd op het gebied van strategieën voor herstel van verloren stedelijke weefsels, op het gebied van stedelijke typologieën en principes. Recent verscheen van zijn hand "The Spontaneous City".

Op 6 september 2013 lanceert het Rijnlands Architectuur Platform UAR voor Leiden!

Vele enthousiaste en kundige vrijwilligers van het RAP hebben maandenlang aan de content van Leiden geschreven. Er is gestart met 150 gebouwen. De lancering is tegelijk ook het startsein tot verdere uitbreiding van de app voor Leiden. Leiden staat bekend om zijn vele monumenten, maar ook wat betreft moderne architectuur heeft Leiden veel te bieden. Denk aan de woonwijken Roomburg, Nieuw Leyden en het Bio Science Park. UAR Leiden wil daarom een alternatieve architectuurgids zijn met een overzicht van belangrijke monumenten en hedendaagse architectuur.

UAR maakt het mogelijk op een laagdrempelige manier de architectuur en stedenbouw van Leiden bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, en hiermee de belangstelling voor de gebouwde omgeving aan te wakkeren. > Lees meer..Downloads

Energie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016