Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Ribs&Blues 2014 John F Klaver

‘THE MOST INTERESTING GUITARIST OUT OF HOLLAND’, ALDUS MATT SCHOFIELD

John F. Klaver geldt als hét grote bluestalent van Nederland. Afgelopen najaar slaagde de gitarist/zanger er voor de tweede keer in de prestigieuze Dutch Blues Challenge Award te winnen. Hierdoor mocht hij recent ons land tijdens de International Blues Challenge in Memphis (VS) vertegenwoordigen. Bovendien zal hij dit voorjaar tijdens de Europese editie van het festival in Riga (Letland) optreden. Niemand minder dan Matt Schofield noemde John F. Klaver al eens “the most interesting guitarist out of Holland”.

Zelf typeert John F. Klaver zijn muziek als "moderne blues met een authentieke feel". Zijn laatste laatstverschenen cd 'Wheels In Motion' werd door de muziekpers zeer lovend gerecenseerd. Een aantal quotes:"John F. Klaver is een technisch indrukwekkend onderlegde snarenslijper en weet hoe hij pakkende songs moet schrijven. (...) Met deze ijzersterke, gevarieerde plaat treedt Klaver definitief toe tot de eredivisie van de Nederblues" (Heaven). "De cd 'Wheels In Motion' heeft alles. (...) John F. Klaver weet de luisteraar recht in het hart te treffen" (Revolver's Lust For Life). "Ook met zijn derde album bewijst John F. Klaver tot het beste te horen wat de blues in Nederland te bieden heeft" (Bluesmagazine.nl).

Niettemin is John F. Klaver met zijn ervaren begeleidingsband (Hammond orgel, bas en drums) bovenal een opwindende live-act. Zo deed hij al van zich spreken op gerenommeerde binnenlandse festivals als Moulin Blues, Big Rivers en Jazz in Duketown. En in het buitenland in de bluesclubs van BB King (Memphis) en Buddy Guy (Chicago) en als hoofdact van Blues and Jazz an der Buerg Festival in Luxemburg. De komende maanden staat John F. Klaver onder andere op het podium van Ribs & Blues Raalte, opnieuw Moulin Blues, Haarlem Jazzfestival en Dennenblues. Zie de website www.johnklaver.nl voor meer actuele informatie.Downloads

Webcasts Energie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016