Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Initiatieven

Lovers

Sinds 2000 heeft de provincie Overijssel een eigen Jongerenraad.

Zo'n 15 jongeren tussen de 15 en 20 jaar uit alle delen van de provincie komen geregeld bij elkaar om mee te denken over wat er beter kan (voor jongeren) in Overijssel, om evenementen te organiseren, adviezen uit te brengen aan de politiek en vooral om elkaar te ontmoeten en leuke ervaringen op te doen. Wil jij ook meedenken? Lees dan snel verder!

Jongeren praten mee

De leden van de Jongerenraad praten graag mee over de provinciale actualiteit. En dat kan eigenlijk over van alles gaan: duurzaamheid, openbaar vervoer, werkgelegenheid en de toekomst van de provincie. Af en toe zijn er contacten met jongerenraden van andere gemeenten en provincies. De Jongerenraad gaat ook af en toe op excursie. Bijvoorbeeld naar Den Haag om te kijken wie op welke manier de belangen van Overijssel naar voren brengt bij de landelijke politici en de regering.

Voor iedereen

Leden van de Jongerenraad zijn ongeveer tussen de 15 en 20 jaar. Vaak blijven ze een jaar of twee lid. Naast nuttig is de Jongerenraad vooral leuk. Jongeren die stoppen - omdat ze bijvoorbeeld een opleiding gaan volgen buiten Overijssel doen dat vaak met pijn in het hart. Dat komt met name door de gezelligheid onder elkaar. De Jongerenraad is niet saai, niet gortdroog, niet voor de beste jongens en meisjes van de klas, maar voor iedereen, van welke opleiding of uit welke plaats dan ook!

Lid worden?
De Jongerenraad kan ongeveer 15 leden toelaten. Ben je geïnteresseerd geraakt? Stuur dan een mailtje naar info@jrov.nl, dan gaan we als er plek is in gesprek of de raad iets voor jou is.

Voorwaarden lidmaatschap Jongerenraad

Je kunt lid worden als:

  • je tussen de 15 en 21 jaar bent
  • je woont en/of studeert in Overijssel
  • je minstens 5 uur per maand tijd hebt voor activiteiten van de Jongerenraad

Vergaderingen
Elke maand wordt afwisselend in Zwolle, Deventer en Almelo vergaderd.

Naast de vergaderingen kun je meewerken aan allerhande activiteiten. Vaak wordt de Jongerenraad uitgenodigd om ergens over mee te denken of bij aanwezig te zijn. Per jaar worden er minimaal twee adviezen uitgebracht aan de provincie, meestal op verzoek van de provincie zelf.

Geen lid worden maar wel mee denken?
Naast leden, zijn wij altijd op zoek naar jongeren die met ons mee willen denken. Over adviezen, activiteiten, of om te horen wat er speelt onder jongeren, waar wij iets mee kunnen.

We hebben daarvoor een speciale Facebook - Scholieren & Studenten in Overijssel opgericht. Je kunt hier lid van worden en zelf berichten plaatsen. En geregeld plaatsen wij hier ook berichten met korte enquêtes om te horen wat jongeren over bepaalde onderwerpen vinden, of berichten over onze adviezen of activiteiten.
Op de groep kun je verder van alles delen wat je bezighoudt, over studie, werk of leuke evenementen voor jongeren in Overijssel.

Meer informatie

E-mail – info@jrov.nl
Twitter
FacebookDownloads

Overijssel doet mee!
Laatst bewerkt op: 21-02-2018