Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Krachtclub voor ondernemend Overijssel De Pioniers

De Pioniers

Lovers

Hoe richt je je bedrijf zo in dat je steeds kunt inspelen op de sneller veranderende omgeving? Door sociaal te innoveren.

Uit onderzoek van Volberda (Erasmus Universiteit) blijkt dat het succes van innovatie namelijk voor 75% wordt bepaald door sociale innovatie en slechts voor 25% door technologische innovatie. Sociale innovatie betekent het beste uit mensen halen, gezamenlijk nieuwe kansen creëren en structurele vernieuwingen in werkprocessen en arbeidsrelaties realiseren. Bedrijven die zo werken werven bovendien makkelijker en beter nieuwe collega’s, cruciaal op de steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

De Pioniers gingen u voor en hebben successen geboekt

Nieuwsgierig welke concrete initiatieven zij hebben waargemaakt?
In dit netwerk delen de Pioniers over hun ervaringen en resultaten. Mooie inspiratie en voorbeelden om na te denken over hoe jij met jouw bedrijf sociaal kan innoveren. Samen geven we zo een duurzame impuls aan een toekomstbestendig MKB in Overijssel.

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie provincie Overijssel: “Dat economische ontwikkelingen snel gaan weten we allemaal, het gaat erom hoe bedrijven hier op anticiperen. In Overijssel zijn er ondernemers die uitblinken in innovatie, op technisch én op sociaal gebied. En juist dat laatste is belangrijk om de komende tijd op te focussen. Het blijkt dat 75% van het innovatiesucces in Nederland bepaald wordt door sociale innovatie en 25% door technische innovatie (bron: Erasmus Universiteit). Reden voor provincie Overijssel om hier aandacht aan te besteden. Dit doen we onder andere door ervaringsdeskundigen in te zetten als ambassadeur. En dat is nu precies waar het netwerk De Pioniers voor bedoeld is. Laat al die ervaringen maar komen!”

Sociale innovatie is de toekomst!

Ben je nieuwsgierig naar de Pioniers? Lees de persoonlijke verhalen van de Pioniers hierboven. Als je met Sociale innovatie aan de slag wilt dan bieden wij je alvast kennis, verhalen en tools. Onze Pioniers kom je regelmatig tegen in de provincie, op een podium bij een bijeenkomst of in de media, neem een kijkje waar en wanneer. Het laatste nieuws vind je, waar anders, onder; Nieuws.Downloads

Meer informatie

Milieu en duurzaamheid Energie Fysieke voorzieningen Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 03-06-2019