Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

OverHeerlijk - De lekkerste soep maak je zelf! Vechtdal Hoeve

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Bij de Vechtdal Hoeve draait alles om het Brandrode Rund.

Een kleine ronde koe die zich thuis voelt in het Vechtdal. Simone Koggel neemt als reisleidster haar gasten mee op koesafari en laat ze kennismaken met dit bijzondere dier.

Simone: “De Vechtdal Hoeve is een combinatie van landbouw, natuur, recreatie, educatie èn koelinair. We pachten 25 hectare grond van Staatsbosbeheer, hier staan onze koeien.
Met de tractor met aanhanger gaan we tijdens de koesafari de natuur in en vertel ik alles over de kudde, de rangorde, de manier waarop de dieren leven en de omgeving.” Het brandrode rund wordt gehouden voor het vlees, niet voor de melk, want die is voor het kalfje. Het vlees wordt geserveerd bij restaurants in de omgeving. Simone: “Wij zetten het brandrode rund letterlijk op de kaart!”

De kracht van samenwerken

Simone gelooft in samenwerking. Zo maakte ze met recreatieondernemers arrangementen en de plaatselijke horeca verzorgt de catering bij feesten in de verbouwde koeienstal. “Iedereen doet waar hij goed in is, je moet niet alles zelf willen doen maar juist de krachten bundelen.” Zo ontstond ook Rood Koeture; tassen en accessoires gemaakt van de huiden van het brandrode rund.
“Mijn favoriete koe was Schitter, de leider van de kudde. Na haar dood hebben we haar laten opzetten. Iedere dag als ik haar zie staan, weet ik waarom ik dit doe; ik vind het namelijk SchitterRund!”

www.vechtdalhoeve.nlDownloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 20-06-2017