Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Het Grootste Kennisfestival van Nederland
Anke Siegers

{{ activeItem }}

Anke Siegers

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Samen besluiten wat nodig is! Transformatie Sociaal domein; Ontwikkelaar; Schrijver & Spreker; Trainer; Adviseur; Kantelaar & Verbinder.

Volgens het LinkedIn profiel van Anke Siegers. Eigenlijk weet je dan al dat haar bijdrage op het Kennisfestival in jouw ‘must-sees’ moet staan. Pas als mensen samen besluiten wat er nodig is om de situatie te verbeteren, zijn ze bereid om hier zelf ook verantwoordelijkheid voor te nemen. Dat klinkt heel simpel. Maar het is een kanteling in denken en werken in het sociale domein. Organisatiepsycholoog Anke Siegers heeft hiervoor een nieuwe aanpak ontwikkeld: de Nieuwe Route. Sinds 18 november (2016) ook in boekvorm te verkrijgen trouwens.

Ze heeft inmiddels jarenlang ervaring in het helpen van organisaties, overheid en gemeenten als het gaat over: zelfsturing, samenwerken met het sociale netwerk, eigen regie, samenredzaamheid, eigen kracht, burgerparticipatie en regie/eigenaarschap in de jeugdzorg en de WMO. Begin vorig jaar leidde ze bijvoorbeeld het Sionsbergproject, waar 2.300 betrokkenen samen besloten over zorg in hun regio. Je leest het goed. Een traject met 2.300 mensen, die samen beslissingen namen.

Anke is specialist in communityprocessing. Wanneer groepen mensen zich niet gezien en gehoord voelen door elkaar of via beleid, ontstaan er vaak gespannen situaties. Tijdens een samenlevingsproces besluiten de betrokkenen samen. Hoe dat in de praktijk verloopt hoor je in Deventer. Maar ook wat het dwarsdenkplatform van VWS inhoudt?

Een levendige lezing over alle huidige ontwikkelingen in het sociale domein aangevuld met praktijkverhalen. Over een beweging, die van onderop in gang is gezet, met grote gevolgen voor iedereen.

www.hetgrootstekennisfestivalvannederland.nlDownloads

Evenementen Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 20-06-2017