Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Het Grootste Kennisfestival van Nederland
Wim & Willem Peter de Ridder

{{ activeItem }}

Wim & Willem Peter de Ridder

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De toekomst is nu! Hoe ga je om met technologische ontwikkelingen zoals zelfrijdende auto’s, robotisering, kunstmatige intelligentie, 3D/4D printen, energietransitie en deeleconomie?

Nooit eerder gingen de veranderingen zo snel en gebeurde er zoveel tegelijk. De gevolgen voor producten, productiemethoden en voor je eigen baan zijn disruptief. Wij verkennen de ontwikkelingen en formuleren strategieën voor een toekomst die al is begonnen.

Samen met zij vader Wim de Ridder nam Willem Peter de Ridder, strateeg en transformatiemanager, ons mee in de wereld van toekomst-studies. Sinds juni 2016 is hij directeur van Futures Studies. Hij ondersteunt organisaties bij het verkennen van de toekomst, het formuleren van een toekomstbestendige strategie en het managen van disruptie. Meer weten over een benadering gebaseerd op data, feiten en internationaal onderzoek?

Willem Peter heeft de afgelopen 20 jaar commerciële, financiële en operationele management- en directiefuncties vervuld in binnen- en buitenland. Hij heeft gewerkt in Nederland, Zuid-Korea, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Steeds was de opdracht om een probleem op te lossen, iets nieuws op te bouwen of een combinatie daarvan. Willem Peter de Ridder (1970) heeft tussen 1988 en 1994 Bedrijfseconomie en Japankunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is in 2006 gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg op het gebied van risicomanagement. Zijn dissertatie was getiteld ‘Risicobeheersing met toegevoegde waarde. Een actieonderzoek naar de introductie van operationeel risicomanagement bij een verzekeringsbedrijf’.

Meer info is te vinden op www.futuresstudies.nl

http://www.hetgrootstekennisfestivalvannederland.nl
http://www.jijenoverijssel.nlDownloads

Evenementen Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 20-06-2017