OverHeerlijk - De lekkerste producten komen van de boer! De lekkerste soep en salade komt uit Overijssel

Media {{draggableItems.length}}

Wie maakt de lekkerste soep of salade van Overijssel?

Gezocht: keukenklunzen en ware keukenprinsessen! Houd jij van verse, gezonde en mooie (streek)producten en kan jij heus wel een soep of salade in elkaar toveren in de keuken? Dan zoeken wij jou!

Doe mee en plaats recept!

Stap op de fiets en beleef de pure smaken van Overijssel. Als je weet wat je eet, proef je meer. Deze zomer kun je op heel veel (50!!) verschillende plekken in Overijssel kennismaken met de leukste boeren -en boerinnen- en hun verse streekproducten. Stel met je favoriete ingrediënten uit Overijssel een gerecht samen.

Stem op je favoriete gerecht!

Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete soep of salade! Hoe? Klik op je favoriete gerecht en klik op de blauwe stem-button (onderaan het gerecht). In totaal gaan er 10 gerechten door naar de finale: de 5 soepen en 5 salades met de meeste stemmen.

Stem op je favoriete gerecht

Wat kun je als deelnemer winnen?

De beste soep wordt in productie genomen door Janneke Donders van Boer aan Tafel en komt op het menu in het restaurant van Provincie Overijssel. De maker van de beste salade wordt geserveerd in Grand Café Fanfare of in De maaltijdbox van De Buurman als recept. Beide winnaars krijgen een pop-up diner verzorgd door bio-kok Eric van Veluwen.

OverHeerlijk

In de provincie Overijssel wordt maar liefst 70% van de provinciegrond onderhouden door boeren. Boeren die met zorg omgaan met hun omgeving en op innovatieve en duurzame wijze de lekkerste producten maken. Steeds vaker stellen boeren hun bedrijf open voor publiek, delen ze hun verhaal en kun je direct bij de boer je producten kopen. Zo weet jij wat jij precies eet.
Deze zomer kun je kennismaken met de leukste boeren van Overijssel en hun producten. Stap op de fiets, doe mee met een kookworkshop, deel hier jouw favoriete soep- of saladerecept en maak kans op een geweldige prijs.

Workshops

Wil jij leren om van de lekkerste producten uit Overijssel je eigen soep of salade te maken? Kom naar de de workshop. Je snijdt de verse producten zelf, maakt een bouillon, gebruikt verse en gedroogde kruiden en maakt vervolgens van deze bouillon een smakelijke en verrassende soep. Of maak van verschillende prachtige ingrediënten een heerlijke salade.

Meld je aan!

Proef Overijssel

Kom zelf ontdekken wat de Overijsselse boeren uniek maakt. Beleef een leuke dag; kijk je ogen uit, ruik, proef en ervaar de producten uit de streek. Laat je inspireren. Komt dat zien op verschillende wandel- en fietsroutes langs de boer. Er worden fietsroutes uitgezet in Salland, Twente, het Vechtdal, de Weerribben en Zwolle en een wandelroute in Raalte. Langs de routes kun je verschillende streekproducenten aandoen.

Finale

In totaal gaan er 10 gerechten door naar de finale. De 5 soepen én 5 salades met de meeste likes strijden om de hoofdprijzen. Er zijn dus 2 winnaars; 1 voor de soep en 1 voor de sla.
Op het provinciehuis vindt op zaterdag 9 september 2017, tijdens het Provincie Festival, het eindevenement plaats. De vakjury kiest het lekkerste recept.

Downloads

Informatie & activiteiten

Video Natuur Milieu en duurzaamheid Fysieke voorzieningen
Laatst bewerkt op: 31-07-2017

Ingezonden gerechten

Loekie's Bolleke

"Gezellige" soep

Salade

Wortelsalade

Salade

Blije bloemkoolsoep

Rood

Keuninginne salade

Sweet surprise

Slasoep

De zonne salade

Vitale Streek Salade

Salade Oxe

Prutje van tutje

Slasoep

Bloei

Mix

Lettuce begin

Soep

boerengroentesoep

Rossumse bietensoep

Salaardbei

Boerenbrok Soep

Bieten Carpaccio

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-08-2017 22:40

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!