Start initiatief

Huis aan huis april 2017 Deze zomer verkoeling nodig? Isoleer je huis!

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Is het in jouw huis ’s zomers ook bloedheet? Denk dan eens aan muur-, vloer-, glas- en dakisolatie. Het klinkt misschien een beetje gek, je huis isoleren tegen de warmte. Maar goede isolatie zorgt tijdens hete zomerdagen voor verkoeling.

Gevel-, vloer- en dakisolatie, zonneboilers, vloerverwarming en HR++glazen. De Oldenzaalse Henk Roeleveld heeft de nodige duurzame aanpassingen in zijn huis gedaan en helpt nu andere woningeigenaren: “Met mijn jarenlange bouwkundige ervaring help ik andere woningeigenaren graag op weg. Ik ga met hen in gesprek over hun wensen en over de mogelijkheden van hun huis.”

Gasrekening vaak boosdoener

Henk: “Ik vraag mensen vaak wat hun energieverbruik is. Meestal blijkt de energierekening voor zo’n 75% uit gaskosten te bestaan. Dit los je voor een groot deel op met gevelisolatie. Zo houd je de warmte in de zomer buiten en in de winter juist binnen. Daarnaast is het goed om eens kritisch naar je elektrische apparaten te kijken. Oude vrieskisten, gloei- en halogeenlampen en vijverpompen vreten stroom. Het kan dus verstandig zijn om ze te vervangen voor duurzamere exemplaren.”
Tip van Henk: “Kijk eens naar je jaarlijkse energielasten en bereken hoe hoog dit bedrag is als je ze twintig jaar lang betaald. Isoleren loont: door te investeren in goede isolatie verdien je een groot deel van je energiekosten terug.”

Energiebespaarlening

Wil je net als Henk je huis verduurzamen en isoleren? Met de Energiebespaarlening kun je - tegen zeer lage rente - tot 25.000 euro lenen om energiebesparende investeringen in of aan je huis te financieren. Zo kun je in één keer meerdere maatregelen laten uitvoeren.

Meer informatie:

www.energiebespaarlening.nl
www.duurzaamthuistwente.nlDownloads

Natuur Energie Zorg, burenhulp en veiligheid Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 30-05-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 21-10-2019 2:30

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief