Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

MKB tour Hof van Twente - 17 mei Hebo Kozijnen

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De MKB Tour streek neer in de grootste gemeente van Twente, in de kern Goor, een oud industriestadje waar ‘de textiel’ haar sporen naliet.

Ooit zette hier Thomas Ainsworth de eerste weefschool neer en was de familie Jannink heer en meester. Goor, Markelo, Delden, Hengevelde, Diepenheim en Bentelo vormen samen Hof van Twente, met 34.000 inwoners.

Wethouder Wim Meulenkamp vertelt over de ambities voor Hof van Twente, die zijn omschreven in een nieuwe economische visie voor de gemeente. ‘We willen naar de top-10 qua arbeidsparticipatie, naar meer duurzaamheid en een circulaire economie, méér toerisme en meer omzet voor de retail.’ Daarmee is Hof van Twente goed op weg. De leegstand van bedrijfs- en winkelpanden is inmiddels teruggedrongen naar 2%.
De 650 boeren in de gemeente lopen voorop met nieuwe initiatieven voor de landbouw en veehouderij.

ZZP’ers

Hof van Twente telt maar liefst 1100 ZZP’ers. ‘Daarmee zijn we eigenlijk de grootste werkgever van de gemeente,’ zegt Matthieu Beunders van Progress to Go. De ZZP sectie van de Ondernemers Vereniging Goor probeert sinds kort de kleine zelfstandigen te verenigen, zodat ze kunnen uitwisselen en leren van elkaar.
Binnen het provinciale MKB programma ‘Overijssel Werkt!’ zijn voucherregelingen voor ZZP’ers voor opleidingen en kennisdeling. Ze kunnen begeleiding krijgen via de zogenaamde ‘Leren van elkaar kringen’ waarbij in groepjes van vijf tot tien ZZP’ers wordt gewerkt aan de versterking van ondernemerskwaliteiten onder leiding van een professional. Ook kunnen starters- en scholingsvouchers worden aangevraagd. Tijdens een lunch bij Boekwerk in Goor wisselden de zelfstandige ondernemers hun ervaringen uit met gedeputeerde Van Hijum.

HEBO

In de middag werd een bedrijfsbezoek afgelegd bij HEBO in Hengevelde. Het bedrijf van Norbert Kuipers ontwikkelde zich in de loop van enkele decennia van bouwbedrijf tot toonaangevende producent van prefab houten en kunststof kozijnen, voor de zakelijke en particuliere markt.Downloads

Video Energie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 30-05-2017