Start initiatief

Leegstand biedt kansen! LEEG PAND=PITCHPAND

Media {{draggableItems.length}}

Heb jij een gaaf idee en zoek je een ruimte waar je je ideeën kan waarmaken?

De Stadsbeweging is samen met Stichting Deventer Binnenstadsmanagement (SDBM) en de Rabobank Salland op zoek naar (aanstaande) ondernemers die een vernieuwende invulling willen geven aan één van de leegstaande panden in de binnenstad van Deventer!

Lijkt dit pand jou wel wat? Doe mee!

Lijkt dit pand jou wel wat? Doe mee!

Op 15 juni, tijdens Het Grootste Kennisfestival van Nederland, krijgen ambitieuze initiatiefnemers de kans hun idee te pitchen. Ook initiatiefnemers die een onderneming willen beginnen worden van harte aangemoedigd. De winnaar mag het pand voor minimaal een jaar huren en krijgt daarbij 50% korting op de huurprijs en een bijdrage in de opstartkosten van € 5.000,-. Het publiek en een deskundige jury kiezen het beste idee en bepalen wie zich mag vestigen in een leegstaand pand in de binnenstand van Deventer. Interesse? Lees dan verder!

Leegstand in Overijssel

De LEEG PAND=PITCHPAND actie staat niet op zichzelf, want deze actie in Deventer staat symbool voor de vele leegstaande panden in Overijsselse binnensteden. In Deventer staat momenteel 8,6% van de totale winkelruimte leeg. Voor Overijssel is dit percentage zelfs 11,6%. De leegstand komt niet ten goede aan de kwaliteit en de wens voor vitale en leefbare binnensteden in Overijssel.

Een ontwikkeling die we zien in deze binnensteden is dat actieve inwoners en ondernemers hun tijd en energie inzetten om hun eigen stad en omgeving te verbeteren. Zij ontwikkelen goede oplossingen voor braakliggende gebieden, leegstaande gebouwen en openbare ruimtes, zodat een plek nu en in de toekomst beter gebruikt kan worden. Daarmee dragen zij bij aan de vitaliteit, leefbaarheid en identiteit van de (binnen)stad. Deze beweging noemen wij de Stadsbeweging. De provincie zoekt hierin een verbindende rol en zet in op het verspreiden van kennis over leegstand en het verbinden van verschillende partijen.

Daarom starten we de actie LEEG PAND=PITCHPAND in Deventer. Hiervoor zoeken we een ondernemer of ondernemers met een vernieuwend idee voor een leegstaand pand in de binnenstad. Een idee dat anders is dan gebruikelijk en dus van de gebaande paden afwijkt.

Heb jij een goed idee en wil je meedoen? Tot en met 8 juni kun jij je idee insturen. Als je nog wat inspiratie kunt gebruiken, hier kun je leuke voorbeelden vinden: leuke voorbeelden: www.fundainbusiness.nl/winkel/deventer/

Doe mee!

LEEG PAND=PITCHPAND

Op 9 juni maken wij de namen van de ondernemers bekend die mogen komen pitchen op het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer. Dit zijn er maximaal vijf. Deze ondernemers krijgen elk zes toegangskaartjes voor het festival. De pitches inclusief stemmingen vinden plaats van 14.20 tot 16.15 uur op het Tam Tam podium.

Werkwijze

Tijdens het festival worden de kanshebbende ideeën in de vorm van een pitch gepresenteerd aan het publiek. Daarna wordt door een vakjury en het publiek bepaald welke drie pitches er naar de finale mogen. Deze drie finalisten krijgen de kans om, met het publiek, hun ideeën aan te scherpen. Dan volgt een definitieve eindpitch waarna op dezelfde manier door de vakjury en het publiek de winnaar wordt bepaald.

Winnaar

De winnaar krijgt een korting van 50% op de huur van het eerste jaar (exclusief BTW) met een maximum van € 15.000,-. De winnaar krijgt de eerste zes maanden begeleiding van een accountmanager MKB van Rabobank Salland. De begeleiding bestaat onder andere uit een aantal adviesgesprekken voor de opstart van de onderneming. Daarnaast vergoedt Rabobank Salland het Starterspakket voor het eerste jaar. Dit pakket bestaat uit een zakelijke rekening, bankpas en internetbankieren. De provincie Overijssel stelt een bedrag van € 5.000,- beschikbaar voor de opstartkosten. In overleg met de eigenaren (verhuurder), Stichting Deventer Binnenstadsmanagement en de provincie wordt gezocht naar een geschikt pand voor het winnende idee.

Benieuwd naar de voorwaarden en spelregels?Downloads

Energie Fysieke voorzieningen Evenementen Innovatie en technologie Wonen
Laatst bewerkt op: 29-05-2017

Plaats idee

Plaats idee

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-10-2019 23:53

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief