Start initiatief

Onkruidrecept Gegrilde zalm met een saus van zoete aardappel en brandnetel geserveerd met frisse gele biet

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Dit is een lekker receptje met maar weinig ingrediënten maar wat zeer de moeite waard is!

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets van 200 gram
  • olijfolie
  • peper en zout uit de molen
  • sap van een citroen
  • 25 gr boter
  • 1 genippert sjalotje
  • 1 rode ui gesnippert
  • 500 gr verse brandnetels
  • 1/2 liter kippenboullion
  • 1 zoete aardappel geschild en in blokjes
  • uitgebakken kaantjes fijngesnippert
  • 2 gele bieten

Bereidingswijze

Doe handschoenen aan. Was de brandnetels laat ze uitlekken en snijd klein. Verwarm een eetlepel boter in de pan en laat de ui en sjalotjes aanfruiten. Voeg de kippenboullion toe,kook 5 minuten door en voeg de blokjes zoete aardappel toe. kook de blokjes gaar in de bouillion.Verhit de rest van de boter in een andere pan en smoor de brandnetels gaar. Voeg de bouillion toe en de aardappelblokjes. pureer het geheel tot een schuimige saus. Was de gele bieten en kook ze in ruim water gaar. Laat iets afkoelen en haal dan de schil eraf. snijd mooie gelijke blokjes. Leg de zalm op verwarmd bord schep de romige saus erover verdeel de blokjes gele biet op het bord en strooi een klein beetje van de gesnipperde kaantjes langs de rand van het bord.



Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Recept

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 25-05-2019 21:10

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief