Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis april 2017 Ondersteuning voor starters

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Startende ondernemers in Overijssel laten floreren. In de provincie zijn al veel initiatieven die daar hard aan werken.

Vanuit gemeentes, maar ook vanuit het onderwijs en instellingen als MKB en Kamer van Koophandel. Met de voucherregeling voor startende ondernemers in Overijssel kunnen starters hun ondernemerskwaliteiten vergroten en een vliegende start maken.

Overijssel werd vorig jaar door het MKB uitgeroepen tot meest ondernemersvriendelijke provincie. Een titel om trots op te zijn, waarbij het ook past om de meest startervriendelijke provincie te zijn. De provincie vindt het belangrijk om starters goed te ondersteunen, onder andere in het belang van werkgelegenheid en lokale economie. Gedeputeerde Eddy van Hijum: "De provincie heeft de ambitie om er echt voor ondernemers te zijn. Met goede ondersteuning als ze beginnen, maar ook als ze groeien of na een moeilijke tijd een doorstart maken."

Coaching

Elk jaar beginnen in ons land 180.000 ondernemers vol goede moed een bedrijf. Helaas is na vijf jaar de helft alweer gestopt. Vaak kan dit worden voorkomen door goede begeleiding en een realistisch bedrijfsplan. Een coach die kritische vragen durft te stellen zodat de starter scherp is op valkuilen helpt ook. Daarom stelt de provincie vouchers beschikbaar van 1.000 euro, waarmee starters een coach kunnen inhuren voor de verbetering van ondernemerskwaliteiten en vaardigheden. De ondernemer zelf betaalt maar 100 euro.

Voor meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van startersondersteuning kijk op: www.overijssel.nl/mkb.Downloads

Energie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 21-04-2017