Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis april 2017 Techgirl in Overijssel

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Anke Horstman is al vijf jaar techjournalist. Ze is oprichter van het online platform Techgirl.nl en gaat in de provincie op zoek naar innovaties en inspirerende techgirls.

Anke: “Ik vond het irritant dat ik voor alle presentaties en nieuwe ontwikkelingen altijd naar de Randstad moest. In Overijssel zijn toch ook heel veel technologische ontwikkelingen? Omdat ik als inwoonster van Overijssel meer aandacht wilde voor innovaties uit de buurt, ben ik naar de provincie gestapt. Ik mag mij sinds dit jaar Tech-ambassadeur voor Overijssel noemen.”

Techgirl Anke Horstman

Techgirl Anke Horstman

Iedere week schrijft Anke een blog over een Overijssels bedrijf, een innovatie of een ontwikkeling uit de provincie. Ze zit nooit verlegen om onderwerpen. “Ik kom tijd tekort! Er gebeurt hier zoveel op het gebied van tech en gadgets, er zijn onderwerpen te over, ik hoef nooit te zoeken, Overijssel barst van de supergave innovaties.”

“Als Tech-ambassadeur kom ik op de allerleukste plekken. Zo nam ik al een kijkje achter de schermen bij de nieuwe bioscoop in Zwolle, stapte ik in de wereld van robot-lassen en zag ik hoe Windesheim studenten in het bedrijfsleven doken en daarbij nieuwe toepassingen en apps ontwikkelden.”

Techgirl van de maand

De provincie vindt het belangrijk dat meisjes kennismaken met techniek en wetenschap en vaker kiezen voor een opleiding of een baan in de techniek. Daarom stelt Anke iedere maand de Overijsselse Techgirl van de Maand voor. Vrouwen en meiden vertellen in deze rubriek over hun werk en opleiding en dat levert een reeks veelzijdige portretten op.

De blogs van Anke lees je op: Techgirl.nl.Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 21-04-2017