Start initiatief

MKB tour Olst-Wijhe - 31 maart Informatiecentrum IJssel Den Nul/Campofrio Food Group

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Achttienduizend inwoners, twaalf kernen, een hoog voorzieningenniveau, een actieve leefgemeenschap, lage werkloosheid, twee keer zoveel ZZP’ers dan gemiddeld.

13% van de werkgelegenheid speelt zich af in de agri sector…, de helft minder bijstandsuitkeringen dan normaal in de rest van Overijssel. Zomaar wat gegevens over een levendige plattelandsgemeente tussen twee grote Hanzesteden.

De MKB tour deed op de laatste dag van maart Olst-Wijhe aan, met als startpunt het Informatiecentrum IJssel Den Nul, waar wethouder Anton Bosch de provinciale delegatie welkom heette. Het beleid van de provincie op economisch gebied werd uiteengezet, de verschillende regelingen uit het programma ‘Overijssel werkt!..’ beginnen te lopen en de buitenwereld begint het een en ander te merken van de ambities van Provinciale Staten van Overijssel.
‘Ondernemers vinden de mogelijkheden allemaal prachtig, maar de grote vraag is telkens: hoe krijg je regelingen onder de aandacht van de individuele ondernemers’ vroeg Anton Bosch zich af. Daarvoor is de MKB tour dan ook uitgevonden, om te kijken wat er nodig is om vraag en aanbod van ondernemers en provincie bijeen te brengen.
De ontwikkelingen, knelpunten en wensen in Olst-Wijhe werden uitvoerig besproken. Met name op het gebied van familiebedrijven, waar Olst-Wijhe er relatief veel van bezit werd gekeken waar gefaciliteerd kan worden als het gaat om uitbreiding, verplaatsing of overname door een nieuwe generatie.

Het bezoek aan Olst-Wijhe werd afgerond met een bedrijfsbezoek aan Stegeman, onderdeel van de Campofrio Food Group, een van de vooraanstaandste vleesverwerkende bedrijven in Europa. Daar kreeg de groep een kijkje achter de schermen van de vleesverpakkingslijnen.Downloads

Video Energie Fysieke voorzieningen Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 20-04-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 21-10-2019 1:57

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief