Start initiatief

MKB tour Zwolle - 17 maart Zehnder en Bonfix

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De MKB tour deed op 17 maart de gemeente Zwolle aan.

Op het bedrijventerrein Hessenpoort waren de bedrijven Zehnder en Bonfix gastheer voor een delegatie van de gemeente Zwolle met wethouder René de Heer en van het provinciebestuur gedeputeerde Eddy van Hijum. De MKB tour is in volle gang en heeft een tweeledig doel: de provincie informeert enerzijds gemeenten en bedrijven over het beleid dat is ingezet voor de economie.

Aan de andere kant krijgen gemeenten en bedrijven de gelegenheid te ventileren wat er nodig is om optimaal te kunnen ondernemen. Overijssel is de meest ondernemervriendelijke provincie, en dat moet zo blijven vinden betrokkenen.

In het kader van ‘Overijssel Werkt!’ werden in Zwolle de plannen en ambities voor het provinciale economisch beleid doorgesproken, de investeringen in de regionale economie en de maatschappelijke opgaven. Het faciliteren van handelsmissies, de mogelijkheden voor het aantrekken van een acquisiteur die aan de slag gaat om bedrijven naar de regio te trekken. Het gesprek ging over startersondersteuning en over het identificeren en steunen van snel groeiende bedrijven. Maar ook de retail in Zwolle en de focus op de topwerklocaties (Health Innovation Park, Polymer Science Park en Energiepark Enexis) passeerden de revue. De bedrijven vroegen bij de bestuurders met name aandacht voor het probleem van te weinig technisch personeel. Op termijn wordt daar een groot tekort verwacht en de vraag aan de bestuurders was daarover aan de bel te trekken bij het Rijk en het onderwijs.

Algemeen directeur Erik van Heuveln presenteerde de visie van de Zehnder Group – voorheen Stork Air. Ze produceren er systemen voor verwarming, ventilatie, koeling en filtering. “Ons streven is de verbetering van de levenskwaliteit van mensen door oplossingen voor het binnenklimaat te bieden” Met andere woorden: Zehnder zorgt ervoor dat de lucht in gesloten ruimtes gezond blijft. Vooral in de goed geïsoleerde en ‘dichtgetimmerde’ ruimtes van tegenwoordig is goede lucht van levensbelang.

“Het grootste deel van ons leven brengen we in gesloten ruimtes door” zegt directeur van Heuveln. “Het binnenklimaat heeft een grote invloed op onze gezondheid. Slechte luchtkwaliteit kan desastreus zijn voor de gezondheid. Onze systemen zorgen thuis en op het werk voor een gezond klimaat.”

Na Zehnder Group werd een bezoek gebracht aan het bedrijf Bonfix. Daar liet een enthousiaste directeur Marcel van Buul zien wat bevlogenheid en inzet in relatief korte tijd kunnen opleveren. Met zijn originele aanpak zorgde hij er binnen twee decennia voor dat Bonfix een van de grootste spelers werd op de markt van fittingen, kranen, koppelingen, slangen en aanverwante producten voor de bouw.Downloads

Video Milieu en duurzaamheid Energie Fysieke voorzieningen Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 29-03-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 12-12-2019 0:3

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief