Start initiatief

Huis aan huis maart 2017 Overijssels Meesterschap: “Kies voor ervaring en vakmanschap”

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Is jouw bedrijf op zoek naar een gemotiveerde werknemer met bakken ervaring, kunde en kennis? Neem een 50-plusser in dienst.

De werkloosheid daalt. Steeds meer jonge werkzoekenden vinden een baan, maar voor ouderen blijft dit moeilijker. Om 50-plussers een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt, slaan de provincie, gemeenten, onderwijs, het UWV en de regio’s Stedendriehoek, Twente en Zwolle de handen ineen. Onder de noemer ‘Overijssels Meesterschap’ willen zij samen 1.000 50-plussers aan een baan helpen.

Een bedrijf dat dit Overijssels Meesterschap al in de praktijk brengt is IJsselpersoneel, een uitzendbureau voor de bouw. “Op dit moment werken wij met 75 ​medewerkers ​van 56 jaar en ouder”, vertelt directeur Peter Riezebos. “Wij kijken niet naar leeftijd, maar zijn blij met iedere ​gemotiveerde medewerker.​ Oudere werknemers zijn ervaren, vakkundig en betrouwbaar.”

Foto: IJsselpersoneel

Foto: IJsselpersoneel

Meevaller

​Er is​ een aantal regelingen om het voor bedrijven aantrekkelijker te maken om een oudere werknemer in dienst te nemen. Riezebos: “Je moet het als werkgever niet voor deze voordelen doen, maar voor het vakmanschap en de kennis en ervaring die je in huis haalt. Die ​tijdelijke ​financiële voordelen zijn dan een leuke meevaller.”

Kijk voor meer informatie op:
​www.jijenoverijssel.nl/meesterschap
www.overijssel.nl/kwetsbaregroepenarbeidsmarktDownloads

Laatst bewerkt op: 27-03-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 21-11-2019 15:19

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief