Start initiatief

Huis aan huis maart 2017 Twente Airport: vliegen, vestigen, testen

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Op 30 maart is het zover. Het begin van een nieuwe toekomst voor de voormalige vliegbasis Twenthe.

Na meer dan een halve eeuw in militaire handen te zijn geweest, gaat de verantwoordelijkheid voor de luchthaven nu officieel over naar de provincie Overijssel en wordt het vliegveld een ‘civiele luchthaven’.

Daarna is Twente Airport geopend voor zakelijk en recreatief vliegverkeer. Een luchthaven van regionaal belang, als onderdeel van Technology Base. Geen commercieel vliegveld met vakantievluchten naar de zon, waar ooit sprake van was, maar een bijzondere plek waar techniek, ontwikkelingen, testen en innovatie samenkomen. Provinciale Staten van Overijssel stelden begin maart het Luchthavenbesluit vast. Daarmee zijn vooral de milieugrenzen van de kleinschalige luchthavenfunctie vastgelegd. “We zijn heel blij dat deze belangrijke stap is gezet en maken ons op voor de opening op 30 maart”, aldus Meiltje de Groot, directeur Twente Airport.

Ruige plek

Technology Base met daarin de luchthaven, is een enorme, hier en daar ruige plek met historische gebouwen in een groene omgeving. Al eerder ging op het terrein 130 hectare natuur open voor publiek. Wat decennia afgesloten was voor publiek, is nu al een trekpleister voor fietsers, wandelaars en ruiters. Door het hek om de militaire luchthaven kon de natuur haar gang gaan en hadden heidebloem, kamsalamanders, vlinders en hagedissen het rijk alleen naast de inmiddels vertrokken straaljagers.

Testen en ontwikkelen

Op de Technology Base is ruimte voor hightech bedrijvigheid die nieuwe producten en productieprocessen uitproberen. Ook is er ruimte voor het testen en ontwikkelen van dronetoepassingen en voor veiligheidstrainingen en oefeningen van bijvoorbeeld de regionale brandweer Twente op de Safety Campus. Twente Airport geeft ook ruimte voor vliegtuigonderhoud en de zogenaamde end-of-life vluchten. Vliegtuigen die commercieel zijn afgeschreven kunnen er worden ontmanteld. De onderdelen worden dan gerecycled voor hergebruik. Ook kunnen er testen met vliegtuigen (zoals remproeven) worden uitgevoerd. Op het terrein van ondernemer van Eck is er plaats voor evenementen.Downloads

Energie Fysieke voorzieningen
Laatst bewerkt op: 27-03-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 19-01-2020 5:22

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief